När gamla Lidingöbron rivs kommer en sak att bevaras för eftervärlden – den lilla väntkuren Tengboms kiosk, eller Vindarnas tempel som den också kallas.

https://www.mitti.se/nyheter/vindarnas-tempel-bevaras-nar-gamla-bron-rivs/reptkr!3YF7jmqlBfIQyuHbUjI8kw/

Många Mitt i-läsare tog ett glädjeskutt när de läste nyheten. Men vad vill de att det lilla huset ska användas till? Vi frågade i sociala medier.

Hav och solnedgångsespresso

"Gör om det till ett litet café. Fina kvällar kan folk gå ut på bron, njuta av hav, solnedgång och en dubbel espresso". Så skriver läsaren Peter Ljungdahl på Mitt i Lidingös Facebooksida.

I dag finns möjlighet att pumpa sina cykeldäck vid huset. Det anser många är en viktig funktion att behålla. Gärna kombinerat med glasskiosk.

Men det fanns också mer ovanliga förslag. Utsiktspaviljong på Torsviksklippan eller väntkur i Lidingö centrum till exempel.

Kontinuiteten är viktig

Eller ett minimuseum som berättar om de broar till Lidingö som funnits genom tiderna. Kanske intill Lidingö Museum i centrum, föreslår någon.

Alice Fältskog är en av dem som gillar musei-idén.

– Den lilla kiosken är ju så söt. det vore synd att riva den, säger hon.

Hon tycker också att brofästet på Lidingösidan är en historiskt viktig plats för dem som bor på ön. Därför bör Vindarnas tempel bli kvar där. Gärna fylld med fakta och historiska bilder på Lidingös rika brohistoria.

– Vid den där platsen vid bron har det hänt så mycket. När den gamla bron försvinner tror jag det är bra att någonting finns kvar där för kontinuitetens skull. Det här är känslomässigt för många Lidingöbor, säger hon