Drömmar, både förverkligade och ännu ej sjösatta, tar stor plats i det nio dagar långa scenprogrammet som rullar på varje dag under Båtmässan- Årets mässa går av stapeln på Svenska Mässan mellan 4–12 februari.

– Vi vill visa på allt det härliga som båtlivet innebär. Fiska, segla, bada från en egen klippa, men också de utmaningar båtlivet står inför. Utmaningar som rätt hanterade blir möjligheter. Möjligheter för fler att upptäcka båtlivet, eller vattenlivet som jag hellre kallar det, säger Bengt Wallin, ansvarig för scenprogrammet.

Närmare 100 spännande profiler medverkar på scen. Bland annat syns Janne Josefsson, känd grävande journalist, berättar om sin sommaridyll Åstol, artisten Stefan Andersson och författaren Ann Rosman å sin sida möts i ett samtal med rubriken ”Fängslade av Marstrand”.

Punkrockaren Erik Ohlsson, som är på världsturné med sitt band Millencolin, gästar Båtmässan för att delta i ett samtal om sin passion, sportfiske.

11 februari tar ”Havets hjältar” plats på scen. Ett par av dem är tvillingarna Lukas och Mikaela Juhler, som mottagit flera miljöpriser, efter att de startade projektet CleanSea som samlat in 28 000 kilo plast längs västkusten.

Sista mässdagen – De stora äventyrens dag – ägnas helt åt drömmar.

– Jag hoppas att vi kan inspirera fler att göra mer av vattenlivet. Det behöver varken vara dyrt eller krångligt. Själv upptäckte jag havskajakpaddling under ett mässbesök för ganska många år sedan. Jag är övertygad om att flera av mässans besökare kommer få idéer som gör att de kan utveckla sitt vattenliv, säger Bengt Wallin.