Entusiast. "Film under bar himmel, i en bil med vänner – det går inte att matcha", säger Jakob Abrahamsson på Bio Capitol. Foto: Le Pacte

Drive in-bio på Gärdet – i år igen

I augusti blir det film under bar himmel för bilburna på Gärdet. Då bjuder Bio Capitol på allt från gamla klassiker till pinfärska premiärer. – Jag är helt säker på att 16 månader med streamad film på soffan har skapat en enorm lust att komma ut, säger Jakob Abrahamsson på Bio Capitol.

  • Publicerad 14:29, 9 jul 2021

Vi ville ha en härlig mix som kan locka olika generationer att komma tillsammans.

Drive in-bio är inget utbrett fenomen i Sverige. Men det är sällsynt bra ur smittspridningssynpunkt. Så sommaren 2020 arrangerade Bio Capitol, tillsammans med byrån Le Pacte, utomhusbio för bilburna under tio dagar på Gärdet. Och det blev en succé.

– Vi sålde slut varenda plats vi hade, berättar Jakob Abrahamsson, vd på Bio & Bistro Capitol.

I år visas filmer mellan den 6 och 22 augusti. På programmet finns inte bara klassiker och kultfilmer som Dirty Dancing, Blues Brothers och Thelma & Louise, utan även pinfärska premiärer av Ronnie Sandahls hyllade Tigrar och den nya dokumentären om Lena Nyman.

– Vi ville ha en härlig mix som kan locka olika generationer att komma tillsammans.

Tror på rusning

I år ser det ut att bli utrymmet snarare än myndigheternas restriktioner som sätter gränsen för hur många ekipage som får plats på varje visning. Och Jakob Abrahamsson tror att det finns ett stort sug efter att komma ut och ta del av kultur utanför hemmet.

– Jag är helt säker på att 16 månader med streamad film på soffan har skapat en enorm lust att komma ut och göra saker tillsammans.

Skalar upp. Förra sommaren fick arrangören bara ta emot 50 personer per visning. I år blir det troligtvis betydligt fler. Foto: Le Pacte

Så funkar det: Drive in-bio

Vad: Drive in-bio

När: 6-22 augusti

Var: Gärdet, grusplanen mitt emot 79&Park.

Så funkar det: Endast personbilar och max fyra personer per bil. Toalett finns på plats. Biljetter bokas på Drive in Sommarbios hemsida. Där finns även fullständigt program och mer information.

Visa merVisa mindre