1053 personer, exklusive plankare enligt hemmalaget Karlbergs BK, trotsade regn och Champions League på tv på onsdagskvällen för att spana in toppmötet tillika Kungsholmsderbyt mellan KB och FC Stockholm i division 2 på Stadshagens IP.

Det är den högsta publiksiffran utanför Allsvenskan i Stockholm och de bjöds på gastkramande dramatik i slutminuterna.

För Karlbergs BK hade kopplat rejält grepp om segern genom två vackra mål i första halvlek, Ousmane Diawara och Petter Soelberg, och stabilt spel.

När klockan tickade upp till 90 minuter basunerades minst åtta minuters övertid ut, på grund av en hel del spelavbrott under halvleken.

FC Stockholm flyttade upp allt mer folk mot slutet och det gav utdelning. Två gånger på två minuter. Först Trimi Makolli med ett distinkt skott i den 92:a minuten, sedan fastställde lagkaptenen Stefan Ostojic slutresultatet 2-2 i den 94:e.

Vild glädje i FC-lägret som därmed är fortsatt obesegrade – stor ilska och chock hos KB.

– Det kändes bra, en lättnad, säger Ostojic om målet. Samtidigt kom det lite sent. Hade det kommit några minuter tidigare tror jag vi hade kunnat göra ett till.

– Det känns ändå lite blandat. Vi vill alltid vinna så det känns som två tappade poäng.

Även i våras gjorde FC två sena mål i mötet lagen emellan, vilket då gav seger med 2-1.

KB:s lagkapten Michael Jahn var rejält besviken efter matchen.

– Så här direkt efteråt är jag jävligt besviken. Vi blir lite låga, lite trötta och kommer inte in i pressen eller vinner dueller. När det blir tajt gäller det att kriga för varje millimeter men det gör vi inte på slutet, säger KB:s lagkapten Michael Jahn.

Nu blir avslutningen på serien en rysare.

Resultatet innebär att KB fortsatt är serieledare, tre poäng före FC som däremot har en match mindre spelad och två plusmål bättre i målskillnad. Fyra respektive fem omgångar återstår. Enbart vinnaren går upp till division 1.

– Vi är fortfarande tre poäng före. Det är bara att titta framåt och göra fler mål, vi har gjort flest mål i serien. Det är bara att köra på, ingen idé att ändra det nu, säger en revanschlysten Michael Jahn.

– Det blir spännande. Det kommer kanske avgöras på målskillnad, säger Stefan Ostojic.