Hemmalaget FC Stockholm, som satsar mot Superettan med tränarprofilen Rikard Norling, tog emot nykomlingarna Karlbergs BK. Rivalerna från Stadshagen gjorde upp i "Kungsholmenderbyt" – som dock spelades på Kanalplan på Södermalm inför 845 personer.

Mål från mittlinjen

KB tog ledningen i den 53:e minuten. Gästerna lyckades sedan hålla 0-1 ända till 90:e minuten då FC Stockholm först gjorde 1-1 och sedan avgjorde matchen med 2-1 i efter 91 minuter.

FC:s avgörande mål satte Luka Dobrijevic med ett skott från halva planen.

– Båda målen kommer som blixtar från en klar himmel. En klar himmel för Karlberg i alla fall, medan det var moln på himlen för oss före målen, säger FC:s tränare Rikard Norling.

Jaga väderkvarnar

Han beskriver matchen i stort som okej från FC:s sida.

– En derbymatch är sällan logisk utan handlar om att ta kampen och hålla så mycket balans i huvudet som möjligt. Jag är jätteglad över att spelarna fortsatte fokusera på rätt saker och inte började jaga väderkvarnar. Om väderkvarnar i det här fallet skulle vara en metafor för Karlbergsben.

Tom M Kronestedt

Karlbergs tränare Baran Coskun är så klart besviken över hur derbyt slutade. Men samtidigt är han stolt över att nykomlingen skakade om en av seriens favoriter på bortaplan i 90 minuter.

– Vi gör en riktigt bra match där vi följer det vi kommit överens om. Spelarna är lojala till spelidén och till varandra. Så det är stolthet blandat med besvikelse där vi inte får poängen vi förtjänar.

Planen från KB var att låta FC ha mycket boll, men i lägen där de inte hotade KB:s mål.

– Vi tappade lite fokus och ork i slutet, och med extremt mycket flyt vann de matchen. Med all respekt för deras spelidé och trupp så tycker jag att vi förtjänar de tre poängen.

Kan ta många poäng

FC har sju poäng på de tre första matcherna och Rikard Norling är nöjd med inledningen. Även om det var en missräkning att inte vinna mot Örebro i Syrianska i premiären där Norling menar att hans lag borde ha vunnit.

– Men det brukar jämna ut sig och det kanske var det som hände mot Karlberg, säger Rikard Norling som nu ska förbereda laget för Karlstad borta i helgen som kommer.

Karlberg har i sin tur tre poäng på de första tre matcherna och nu på söndag väntar nytt derby mot Hammarby TFF på Stadshagen. Baran Coskun är nöjd med spelet i inledningen av serien och anser att KB har förtjänat några fler poäng.

– Med rätt intensitet, arbete och lojalitet för varandra kan vi ta många poäng.