Det var nog många som undrade om det någonsin skulle hända något med lokalen där den gamla indiska restaurangen låg, men som stod tom i flera månader. Men sedan några veckor tillbaka finns nytt liv i lokalen.

När Mitt i kikar in hos Bagheeras, den nya bengaliska restaurangen som flyttat in, har lunchrusningen precis startat – samtidigt som restaurangen får en leverans med ett nytt kylskåp.

– Öppningen gick verkligen över förväntan – trots att vi inte hade så mycket tid åt marknadsföring. Samtidigt som vi fixade till här var vi i full gång med att färdigställa en annan restaurang på Kungsholmen. Men sedan vi öppnade här har det varit full fart, säger Udoy Hossain som äger restaurangen tillsammans med sin familj.

Maskinteknikern driver restaurangimperium

Familjen Hossain har verkat i restaurangbranschen lika länge som 30-åriga sonen Udoy Hossain vandrat på jorden.

Men det var långt ifrån en självklarhet att de skulle driva restaurang. Pappa Afzal Hossain var nyutexaminerad maskintekniker när han tog anställning på Arla. En dag ringde hans bror som berättade att han hade hittat en restaurang som de köpte tillsammans – och på den vägen är det.

En ny aktör har tagit över lokalen där den gamla indiska restaurangen låg tidigare.

En ny aktör har tagit över lokalen där den gamla indiska restaurangen låg tidigare.

Albin Tingstedt

Afzal Hossain berättar att Udoy alltid hjälpt till i köket, men Afzals förhoppningar för sonen låg långt utanför restaurangbranschen. Visst, så blev det – men ändå inte. Udoy arbetar i dag som revisor på ett internationellt företag samtidigt som han spenderar mycket tid i familjens restauranger.

Udoy Hossain får flera gånger springa ifrån samtalet för att bära ut tallrikar till hungriga lunchgäster.

Tillökningen: Baloo?

Beslutet att öppna nytt i Enebyberg gick väldigt fort. Redan vid första visningen av lokalen valde familjen att slå till. Vetskapen om att det låg en indisk restaurang här tidigare underlättade det beslutet.

– Vi tycker om det här centrumet. Vi bor själva i Sollentuna och vi rör oss i den här trakten ganska ofta. Vi handlar på Snabbgrossen i Enebyängen till exempel, säger Udoy Hossain.

Ambitionen för familjen är att ansöka om alkoholtillstånd hos kommunen ganska omgående.

– Vi vill att det ska bli en trevlig kvarterskrog. Man ska inte behöva lämna Enebyberg för att käka gott och ta en drink här inne eller på uteserveringen, säger Udoy Hossain.

Att familjen samtidigt ska hålla i gång restaurangerna Mowglis kök och Shere Khan inne i stan ser de inte som ett problem.

– Det blir mycket, men vi ronderar restaurangerna och sedan har vi jättebra personal som jobbar med oss länge som hjälper till, säger Udoy Hossain.

– Om vi öppnar en ny kanske den får heta Baloo – jag tycker det, säger Afzal Hossain och skrattar.