Förra veckan blev flera nyförvärv klara till Väsby Hockeys A-lagstrupp, blivande Brödernas Väsby IK HK.

En av dem som det surrat mest rykten kring är välmeriterade Dick Axelsson från Brödernas Hockey.

– Det har varit en lång process och vi har fört en dialog ända sedan samarbetet med Brödernas Hockey blev klart. Dick bor på andra sidan stan och har familj, ett inte så enkelt pussel att få ihop, men till slut gick det, säger sportchefen Tom Tärnström.

Dick Axelsson har vunnit SM-guld två gånger i Färjestad och VM-guld vid ett tillfälle med Tre Kronor tidigare under karriären.

– Det känns ju så klart smått surrealistiskt att vi den 1 mars hemma i Renew Arena ska få se Dick Axelsson för första gången i Väsbytröjan. Hans cv talar sitt tydliga språk och han gjorde det bra i SHL så sent som förra säsongen, säger sportchef Tom Tärnström.

Publikfavorit tillbaka

Även publikfavoriten Victor Andersson är tillbaka i Väsby, efter en poängstark säsong i Brödernas Hockey. Även där är debuten tänkt mot Hanviken SK den 1 mars.

– Jättekul att ha Victor tillbaka i Väsbytröjan! Han står för skicklighet, men också förmågan att reta gallfeber på motståndarna, det behövs när det drar ihop sig i jakten på en plats i Hockeyallsvenskan.

Kontrakt är även skrivna med forwarden Jesper Andersson från Wings HC och backen Wilmer Lindblad från Enköpings SK.

– Vi har jobbat hårt för att bredda ut truppen inför fortsättningen av Allettan och slutspelet, och är väldigt nöjda att kunna presentera Jesper och Wilmer, säger Tom Tärnström.

Väsby har även registrerat en tredjemålvakt, i form av Filip Plars, från Viggbyholm i division 2.

– Det ger oss en trygghet att vi får in en tredjemålvakt ifall någon av våra målvakter skulle gå sönder. Vi har även valt att släppa tillbaka Tim Dackell till Almtunas J20-lag. Han är ung och behöver mer speltid, säger Tärnström.