Sportlovstips. Det här kan du göra i Järva. Foto: Karin Nilsson

Det här kan du göra på sportlovet i Järva

Skidåkning, pingis eller digital tipsrunda i naturen? Nästa vecka är det äntligen sportlov! Mitt i listar några aktiviteter under skolledigheten, som alla är gratis.

  • Publicerad 12:15, 1 mar 2021

Nu är det dags för en veckas ledighet för dig som går i plugget. I Järva finns en och annan aktivitet att välja på, om du vill aktivera dig.

På Spånga IP kommer det till exempel att finnas möjlighet att åka skridskor och skidor, även om vädret ändras. Den som vill kan låna skridskor och skidor och det kommer även att finnas instruktörer på plats som kan hjälpa dig om du inte har stått på ett par skridskor eller skidor tidigare.

Även i parklekarna Hinken, Rinken och Erikslund, samt i Husbyparken och Nystadsparken är isarna spolade. Där går det också att åka skridskor, så länge det är på säkert avstånd.

Digital tipsrunda utomhus

Ladda ner appen ”Tipsrundan”, och var med på Kista biblioteks tipsrunda! Du får promenera var du vill i den miljö du föredrar, men du måste promenera två kilometer för att kunna svara på alla frågor. Biblioteket anordnar även Sagoyoga för barn 6-9 år med funktionsvariationer. Ring för att boka plats.

Ett säkert kort för varje lov är att besöka en 4h-gård. Både Akalla 4h-gård och Tensta 4h-klubb erbjuder säker utemiljö för alla som vill hålla avstånd, och gulliga djur att titta på.

Är du intresserad av pingis och är mellan 10-15 år? Den 6 mars anordnar Akalla ungdomsgård en pingisturnering med fina priser. Begränsat antal platser.

Många fler aktiviteter anordnas i Järva, och går att hitta på ung.stockholm/sportlov-rinkeby-kista. Allt sker utifrån rådande restriktioner.