Penelope Pilhjärta, 6, är mycket peppad inför sitt livs första sportlov. Hon ska åka till sin mormor och morfar och sina kusiner, som bor intill Hestra skidbacke i Småland.

Och det är tydligt vad som står högst i kurs.

– Jag vill vara med mina kusiner, säger hon.

Dessutom ska hon testa att åka skidor för första gången. Penelope har längtat efter lovet, berättar mamma Caroline.

– Det ska bli kul! Jag ska åka skidor, säger hon stolt.

För alla barn i Huddinge som stannar hemma finns det också mycket roligt att göra. Här kommer några tips:

Skidor i Flottsbro och Ågesta

Visste du att Storstockholms högsta slalombacke finns i Huddinge? I Flottsbro finns fem nedfarter, tre liftar, barnskidområde, pulkabacke och en terrängpark. Här kan du även hyra skidor och äta på värdshuset. För aktuellt läge och hur många nedfarter som är öppna se flottsbro.se.

I Ågesta kan du åka längdskidor även om det inte blir något vitt sportlov. Här finns ett konstsnöspår för längdåkning som är 2,4 kilometer långt.

Skridskor i fyra ishallar

I Huddinge finns fyra ishallar som alla erbjuder allmänhetens åkning då du kan åka skridskor gratis. Ishallarna är Björkängshallen i Stuvsta, Segeltorpshallen i Segeltorp, Stortorpshallen i Trångsund och Visättrahallen och Visättra bandyplan i Visättra. För öppettider se huddinge.se/lov eller hos respektive ishall.

Djur, tipspromenad och lek i Rådsparken

Rådsparken är öppen hela sportlovet. Här kan du gå tipspromenad i parken eller spela sportbingo. Ett lite pris får hämtas ut i fiket efter genomförd aktivitet. Lekmaterial finns att låna, djuren är ute i sina hagar och du kan också prova att åka åsna med vagn. Fiket är öppet och grillen glöder varje dag,

Var: Rådsparken

När: Varje dag 10-30-15.30, på helgen 10.30-14.30.

Teckna mutanter och monster

Lär dig teckna monster med serietecknaren och illustratören Daniel Thollin, som är aktuell med den spännande bokserien ”Mutanterna” som han skapat tillsammans med författaren Ingela Korsell. Mutanterna handlar om ett misslyckat experiment och en grupp barn med djurmutationer.

För barn mellan 9 och 13 år. Föranmälan krävs.

Var: Huddinge huvudbibliotek

När: 28 februari kl 13-15.

Sportlovsbio i Skogås

Filmen Tuffa gänget visas på Skogås bibliotek. Den passar barn mellan 6 och 12 år. Bion är gratis men biljett bokas via kommunens hemsida.

Var: Skogås bibliotek

När: 28 februari kl 14-15.45

Testa TV-spel i Vårby

Passa på att testa olika tv-spel. För alla mellan 6 och 15 år. Drop-in, ingen föranmälan krävs.

Var: Vårby bibliotek

När: 27 februari, kl 13-15.