Säljer. Petri Suomela, säljare på Lindströms Husbilar. Foto: Johan Kjellberg

”Det går ju lika bra med en husbil”

Efterfrågan på husbilar blir allt större i Enköping. Ny statistik från Trafikanalys visar att antalet husbilsägare ökat lokalt med 23 procent sedan 2017.

  • Publicerad 13:01, 24 jun 2021

Allt fler vill köpa husbil och semestra hemma i Sverige.
Det är tydligt när man läser den senaste statistiken från Trafikanalys.

Mellan åren 2017 och 2021 har antalet ägare till husbilar i Sverige ökat med 17 procent. Enköping ligger över rikssnittet men en ökning på 23 procent.

Lindströms Husbilar med verksamhet ute i Annelund har märkt av att intresset för husbilar har ökat.
− Det märks tydligt att vi har fler kunder. Vi har en ökad omsättning på ungefär 50 procent tack vare detta, säger Petri Suomela, säljare på Lindströms Husbilar och tillägger:

− Pandemin har helt klart hjälpt till att få upp intresset för husbilar. Fler vill vara ute i naturen. Det hade troligtvis inte varit på samma sätt annars.
 

Föryngring bland kunderna

− Den stereotypa bilden av en campare är nog att det är pensionärer men under pandemin har det gått ner i åldrarna. Vi märker av att allt fler barnfamiljer kommer in till oss.


Vad som väntar med försäljningen efter pandemin, när flygindustrin kommer igång, är fortfarande oklart. Petri Suomela tror inte på någon dramatisk avmattning av husbilsintresset efter pandemin.
− Någon form av avmattning kommer ju ske. Men jag tror inte det blir en dramatisk sådan. Flyg är ju inte det enda sättet att ta sig ner till Europa, det går ju lika bra med en husbil. Det är en långsiktig investering, avslutar han.

Personal tafsade på boendet

Nyheter Anställda på ett LSS-boende i Enköping beskrivs som gränslösa av andra medarbetare, och ska ha krupit ner i samma säng som vårdtagaren. Även tafsningar och nedbrottningar ska ha förekommit.fredag 23/7 13:43

Musikalisk motorist inför rätta

Nyheter En 21-årig man får 1 000 kronor i böter för förargelseväckande beteende. Mannen har fört oljud genom att i fordon spela hög och störande musik.Det hände den 11 juli 2021 på Fjärdhundragatan i...fredag 23/7 12:53