I januari 2023 togs det första spadtaget och de som rör sig i handelsområdet kan se att den stora nya matbutiken har börjat växa fram.

Nu är det ett år tills butiken ska öppnas och allt rullar på som planerat.

– Bygget flyter på helt enligt tidsplan och kommer att öppna under våren 2025, säger Lasse Åhsberg, byggprojektledare Ica fastigheter.

2016 offentliggjorde Ica att Kvantum-butiken i Arninge i Täby ska bli en Ica Maxi-butik. Den första planerade byggstarten var satt till hösten 2017, men på grund av bland annat bristande elförsörjning i området fick projektet senareläggas.

Ingen padel på taket

På taket byggs en stor hall, i de vita tillbyggnader som man kan se på skissen, där var planen länge var att padelverksamhet skulle flytta in. Men nu stryks det.

– Nej, padelverksamhet kommer inte att etablera sig i vår fastighet.

Varför inte?

– På grund av vikande konjunktur gällande padel, är det inte längre aktuellt. Vi planerar i stället för ett annat utbud som främjar motion och rörelse i de lokalerna och som vi tror mycket på.  

Vilka som kommer ersätta padeln kan Ica inte svara på just nu.

– Vad det blir får vi återkomma till, säger han.

Mega butik

Den nya Maxi-butiken får en totalyta på drygt 8 000 kvadratmeter bredvid butiken byggs ett torg där restauranger, apotek och optiker kommer finnas enligt Ica. Tanken är även att man även kan handla online och hämta i drive thru.

Under året 2024 kommer det mestadels pågå invändiga installationsarbeten samt arbete på fasaden.

Vilka aktörer ska finnas på platsen?

– De hyresgäster som idag är klara utöver ICA Maxi är, Apotek Hjärtat och Stekt Burger and Stuff. I övrigt för vi dialog med ytterligare potentiella hyresgäster där vår ambition är ytterligare en restaurang samt ett ytterligare värdeskapande koncept för våra besökare, säger han.