Sedan i april förra året hyr Östbergaborna Maria Ceders och Marcus Shillings företag Amazing wrestling adventures en lokal i Årsta partihallar. Här har de ställt upp sin brottningsring. I byggnanden, på Minuthandlarvägen, finns också flera replokaler. I övrigt: inte många som kan bli störda. Och det låter en hel del från ringen när brottarna studsar mot mattan.

Lokalen i Årsta partihallar är perfekt att träna i, och ringen går precis in, berättar Marcus Shilling.

Lokalen i Årsta partihallar är perfekt att träna i, och ringen går precis in, berättar Marcus Shilling.

Angie Gray

– Vi är jätteglada att vara här, det är perfekt takhöjd också. Tidigare har vi tränat i Östberga kulturhus, men där fick vi inte in ringen, så vi hade mattor. Det har varit en brist på regelrätta träningslokaler för wrestling i Stockholm, vi hade ringen i förvaring i tre år, säger Marcus Shilling.

Fick betygsätta första mötet

Han och Maria Ceder möttes på en provträning. Hon har en gedigen bakgrund som kampsportare och skulle "bara testa" fribrottning, som det heter på svenska. Han skulle instruera.

– Så på vårt första möte fick han betygsätta mig. Jag tänkte att det skulle bli en engångsträning. Kärleken till pro wrestling kom först. Senare blev vi ett par, säger Maria Ceder.

Hennes alias, Aliss Ink, är känd på den globala wrestling-scenen. Precis före jul kom hon hem från en turné i Japan. 13 shower på mindre än en månad. Hon har också tävlat i flera andra länder, bland annat Tyskland.

– Det är otroligt spännande men också tufft att vara på turné. Det blir intensiva resor och jag ser mest turnébussen, hotellrummen och ringen, säger Maria Ceder.

I lokalen i Årsta tränar både nybörjare och mer etablerade fribrottare.

– Vårt syfte är att sprida den här träningsformen. Vi behöver föryngra och förnya scenen i Stockholm, säger Marcus Shilling.

Vad är charmen med pro wrestling?

– Det är så komplext, och består av olika delar. Man kommer ingenstans utan karisma. Jag skulle säga att det viktigaste är storytelling. Och en bra historia behöver intressanta karaktärer. Man kan vara hur atletisk som helst, men man måste kunna fånga publiken också, säger Maria Ceder.

– Det blir en stund när man som publik och utförare får glömma politik och annat som händer i världen, säger Marcus Shilling.

Intresserad sedan barnsben

En nybörjargrupp ska precis börja köra ett pass när Mitt i är på besök. Tomas Lindblom Portorreal har tränat i några månader.

– Jag har varit intresserad sedan jag var barn. Första gången jag testade var för sex år sedan, då slog jag höften ur led. Så jag tänkte att det kanske inte var något för mig, säger han.

Tomas Lindblom Portorreal började med pro wrestling för några månader sedan, men har tittat på shower sedan han var barn.

Tomas Lindblom Portorreal började med pro wrestling för några månader sedan, men har tittat på shower sedan han var barn.

Angie Gray

I oktober förra året tog han upp träningen, då gick i stället hans axel ur led. Men den här gången är skador inget som stoppar Tomas Lindblom Portorreal.

– Man repar sig, det är för roligt för att sluta. Min morfars bror var också wrestlare, han var känd i Dominikanska republiken. Så det finns kanske i blodet, säger han.

20 januari är det "Finvasion", ett wrestling-evenemang i Slaktkyrkan där Maria Ceder och Marcus Shilling ska medverka.