BRUNCHFANTASTER. Baristan Christophe Gerdfeldter och delägaren Eugeniu Lisnic hoppas fler vill käka brunch i veckorna. Foto: Privat

De vill få dig att käka brunch hela veckorna

Matiga våfflor, färska smoothies, lokalrostat kaffe. Ett nytt kafé på Kungsholmen vill få oss att käka brunch mer än bara på helgerna.

  • Publicerad 06:00, 9 okt 2021

Det är på Fleminggatan 91 som Savory Café slog upp portarna för en tid sedan. Där fanns tidigare en sushirestaurang men när ägarna ville byta koncept involverade de Eugeniu Lisnic, som jobbade extra på en annan av deras verksamheter i Tyresö. Resultatet: Ett ”europeisk brunchkafé med specialkaffe”.

Eugeniu har tidigare jobbat på flera större kaféer i Portugal och flyttade till Stockholm för tre år sedan då hans syster och flera vänner bor här. Han har tidigare jobbat på flera andra kaféer i Stockholm men nappade direkt på att vara med och skapa något nytt.

På menyn finns matiga pannkakor och våfflor, äggröror och omeletter, grillade mackor, smoothies, lemonad och färska juicer.

– Det har varit ganska lugnt i veckorna, men blivit bättre och bättre för varje vecka. Många tycker att brunch är mer en helggrej så då har vi haft fullt, säger Eugeniu Lisnic.

Så ni hoppas att fler ska käka brunch även i veckorna?

– Ja, det är brunch, men fortfarande mat och inte bara snacks. Det är riktiga rätter och vi håller just nu på att ändra menyn också. Vi kommer till exempel ha hemmagjorda köttbullar, gnocchi och grillade ostmackor.

De gillar sina nya kvarter och grannar och det verkar vara ömsesidigt.

– Alla har varit toppen, snälla och vänliga. Alla som vi har pratat med har sagt att det har saknats något som det här så de har varit glada att vi har öppnat.

Nyöppnat

Vad: Savory Café, nytt kafé

Var: Fleminggatan 91

Öppet: Onsdag-fredag klockan 8-16, lördag-söndag klockan 9-17

Visa merVisa mindre