Klubben har premiär nu på torsdag, 28 april, 19.30 och ska testköras varje torsdag samma tid fram till midsommar. Bakom rodret står musikerna och komikerna Nathaniel Glasser Skog, Lars Peterstrand och Johann Brösemyr.

"Alla är erfarna"

De första tre kvällarnas huvudakter blir John Houdi, Elina Du Rietz och Malin Appeltofft.

– Det blir nio komiker varje kväll. Alla är erfarna, duktiga och roliga. Det blir ingen öppen scen-känsla, berättar Nathaniel Glasser Skog.

Just öppen scen har Nathaniel annars arrangerat på biografen Kaskad i Blackeberg i långt över tio år – numera även med förmågor som vill testa sina stand up-talanger på scenen. Johann har drivit stand up-klubb i Upplands Väsby.

Nathaniel Glasser Skog flyttade till Stockholm från USA 2004. Då fanns bara Norra brunn. I dag är stand up-klubbarna betydligt fler, och ofta kommer publiken in till rimliga priser.

– Min dröm om att arbeta som komiker har väckts till liv igen. Om man varit på stand up på Brother Tuck eller på Big Ben kan man ha sett mig en del, säger Nathaniel Glasser Skog.

Vill få stammisar

Publiken som går på stand up bor i förorten – och komikerna själva bor i förorten. Så resonerar Nathaniel och det fick honom att gå vidare med planerna med stand up-klubben på O'learys. Själv bor han i Blackeberg.

– Varför inte ha klubbarna i förorten? Det är ett mänskligt behov att skratta. Speciellt under dessa tider.

Är Vällingby tillräckligt stort för två stand up-klubbar?

– Jag tror det. Att vi kör varje hoppas vi innebär att vi får in lite stammisar. Folk ska veta att det är stand up p torsdagar. Efter 24 juni utvärderar vi.

Vad kommer du själv att bjuda på?

– Jag gillar absurda mash-ups, att överraska folk. Det kan nog bli en Yoda eller en Kakmonstret från scenen.

En hundralapp kommer det kosta att äntra West Side Comedy, en tia mer om man köper biljett i förväg. "Marika med vänner" då? Jo, klubben fortsätter även i höst, enligt Kulturhuset.

https://www.mitti.se/nyheter/marika-och-komikerpolarna-laddar-infor-hostens-andra-show-i-vallingby/reptje!f@qvdymE1nSEk1Z7pWUeIw/