Livspusslet är redan körigt för 17-åringarna Philip Torstensson och Hugo Svensson, som började jobba med företaget S&T studios när de var 15 år. Killarna hade ett startkapital och de senaste två åren har deras verksamhet börjat gå med vinst.

Tuff start

Det hela började med att de noterade att deras vänner köpte tröjor i kashmir för mellan 2500 och 4500 kronor. Planen blev då att ta fram en billigare variant för män gjord av 70 procent merinoull och 30 procent kashmir.

– Det har varit uppskattat och något vi utmärker oss för, säger Hugo Svensson.

Men de fick en tuff start.

– Vi gjorde vår första runda tröjor i en fabrik där vi blev blåsta. Det var inga bra kläder. Ett tag var allt en uppförsbacke, men så hittade vi leverantören vi har nu, säger Philip Thorstensson.

”Försöker kompensera”

I dag produceras kläderna i en fabrik i Kina.

– Vi ser till att ha en rimlig budget och gå med vinst, men samtidigt inte pressa ­fabrikernas priser. Vi vet att de har det tufft redan som det är, säger Hugo Svensson.

Det blir långa transporter. Hur tänker ni kring miljö­frågan?

– Så klart försöker vi kompensera för det. Vi använder ingen plast alls och alla paket är Svanenmärkta. Vi planerar i god tid så att transporterna kan ske med båt, säger Philip.

De säljer kläderna via en hemsida.

– Vi har kunder i hela Sverige, men även i Norge och Danmark. En del i Finland också, men där är vi svagare, säger Hugo.

De säger att företaget växer ”så det knakar”. De jobbar med marknadsföring genom sociala medier och influencer marketing från ett kontor på Stockholmsvägen i Torsvik.

Sena kvällar

– Till sommaren expanderar vi med linne­skjortor, frotté och accessoarer. Vi ska också ha en pop-up på Sergels torg där vi får träffa våra kunder, ­säger Hugo.

Hur går det att kombinera allt arbete med skolan?

– Det har hänt att vi har jobbat fram till mitt i natten. Det är ett pussel att få ihop livet, sporta och gå i skolan. Vi packar nästan varje order själva, så det blir många sena kvällar.