Nya lokalen. Safin och Salar står utanför lokalen som under våren kommer att bli en deras andra restaurang i bagis Foto: Jesper Kjellsson

De öppnar restaurang i Centans gamla lokal

Under våren öppnar ny resturang i Centan gamla lokaler i Bagarmossens centrum. De nya ägarna har redan en sportbar på Lagaplan, men det här blir något helt annat.

  • Publicerad 12:36, 19 mar 2021

Det finns redan en sportbar i Bagarmossen så detta blir något helt annat

I snart sex månader har lokalen på Lagaplan där resturang Centan låg stått tom. Men nu pågår det febril aktivitet i lokalerna igen för att snart öppna en restaurang, men nu i ny regi.

Men det är inga nykomlingar i området som står bakom den nya satsningen, tvärt om.

Safin som i dag driver Bagarmossens kök och bar snett över torget, såg chansen och har tagit över lokalen. En mindre renovering pågår just nu, och restaurangen väntas öppna i maj.

Han tycker sig se ett stort intresse för en till restaurang i Bagis.

— I början var jag lite osäker, men nu känns det väldigt bra. Jag tror att det finns ett stort intresse bland de som bor här. Folk har berättat för sina vänner och de flesta verkar vara positiva till att vi öppnar ett till ställe.

Foto: Jesper Kjellsson

Byter tema

Den nya restaurangen som ligger bara ett stenkast ifrån Bagarmossens kök och bar kommer att satsa på en annan typ meny och koncept.

Här ska det kommer det bli en renodlad restaurang som ska vara anpassad för bland annat barnfamiljer.

— Det finns redan en sportbar i Bagarmossen så detta blir något helt annat, säger Safin.

— Vi kommer att testa lite olika menyer ifrån början för att se vad som funkar, säger Salar som i dag är restaurangchef på Bagarmossens kök och bar.

Det kommer att finnas cirka 30 platser inomhus under sommaren en uteservering med plats för ytterligare 30 platser.

— Jag hoppas på en bra sommar och att pandemin går över snart, säger Safin.