På fredag invigs Sthlm city hundcenters lokal på Roslagsgatan 57. Foto: Christopher Blanck

De öppnar nytt häng för stans hundar

Utbildning, träning och föreläsningar. Nu öppnar ett nytt hundcenter i Vasastan.

  • Publicerad 07:50, 15 aug 2021

Den 20 augusti invigs Sthlm city hundcenter på Roslagsgatan 57. Bakom centret står vännerna Anahita Kolahdozan, Jojo Stenberg och Em Solerman. De har letat efter en lokal i innerstan sedan förra sommaren.

– Ända sedan jag började arbeta med hundar har mitt mål varit att ha en lokal i city. Men det har varit väldigt svårt att få tag på en, säger Anahita Kolahdozan.

– Först letade jag själv, sedan började jag och Jojo att prata och bestämde oss för att börja leta ihop. Därefter hörde Em av sig och berättade att hen också letade efter en lokal. Då bestämde vi oss för att hitta något tillsammans alla tre.

Jojo Stenberg (t.v) och Anahita Kolahdozan (t.h) med hunden indy. Foto: Christopher Blanck

De fick tillgång till lokalen den första juni och sedan dess har renoveringen pågått.

Här ska det erbjudas lydnadskurser, privat träning, beteendeutredning, aktiveringskurser, massage, friskvård och träningsträffar.

– Vi tror att det är unikt att erbjuda en helhet inom hund. Vi kompletterar varandra på ett bra sätt då vi har olika bakgrund och har inriktat oss på olika områden inom hund, säger Anahita Kolahdozan.

Många har skaffat hund under pandemin och när fler blir hundägare går antalet platser på hundkurser åt snabbare. Statistik från Jordbruksverket visar att det registrerades nästan 3000 fler hundar 2020 än 2019 i Stockholm.

Blandrasen Indy, leker på hundcentret och belönas med godis. Foto: Christopher Blanck

För innerstadsborna som skaffar hund är däremot möjligheterna till träning små och flera tvingas ut ur stan för att gå på hundkurs, enligt Jojo Stenberg.

– Vi kommer att erbjuda olika typer av kurser, träning och rehab. Vi har märkt att det är något innerstadsborna längtar efter. Flera har sagt att de är glada över att vi ska öppna.

Hur känns det inför öppningen?

– Jag räknar sekunderna. Vi har planerat länge för det här och det känns så kul att vi snart öppnar, säger Anahita Kolahdozan.

– Det ska bli väldigt roligt att få ta emot våra kunder och träffa hundfolk, säger Jojo Stenberg.

Fyra tips till hundägare

Hälsa inte på varje hund och människa som passerar

Bestraffa inte hunden när den morrar

Låna en bok om hundspråk. Du vinner mycket på att förstå din hunds signaler

Det är aldrig för sent för en hund att lära sig

Visa merVisa mindre