Räkna med julstämning i Gröndal den tredje adventshelgen. Den 11 och 12 december ger körföreningen Megafon & Mikrofon sin julshow "Stjärnglans ur balans". 18 körsångare och en sjumannaorkester står på scenen.

Temat för showen är allvarligt. Publiken får följa föräldrar som vill att barnen ska göra karriär och tjäna mycket pengar. Men är framgång nyckeln till lycka? Vad händer när den köpta lyckan möter motgångar? Kanske kan ett oväntat telefonsamtal få familjen att tänka om.

– Handlingen kretsar kring julhelgen. Man kan inte köpa julhelgskänslan för pengar. Det är otroligt viktigt att ingen glöms bort och sitter ensam, säger Karin Bjurholm, en av körledarna,

Dans och spex

Det allvarliga ämnet presenteras lustfyllt. En "god och julig stämning" utlovas, liksom stämsång, dans och spex. Och körens medlemmar är laddade. Efter ett pandemiuppehåll är glädjen stor över att få sjunga tillsammans och över att åter få möta publiken.

Gröndalsrevyn ges fyra gånger, i Kulturskolans lokaler på Sjöbjörnsvägen 1: den 11 december klockan 15 och 19 samt den 12 december klockan 13 och 16. Biljetter bokas på sajten megafonmikrofon.se. Den som fyllt 18 år ska ha vaccinpass.

Revystart 2006

Körföreningen Megafon & Mikrofon består av vuxenkören Megafon, som bildades 1996, och ungdomskören Mikrofon, som kom i gång 1999. Sedan 2006 ger de två körerna lokala revyföreställningar tillsammans i Gröndal, ackompanjerade av ett liveband.

Körerna sjunger allt från pop och rock till schlager och musikal – ämnet för revyerna styr låtvalen.