Mitt i tittar förbi nya krogen några dagar sedan premiäröppningen i februari. Det har gått bättre än förväntat - varje helg är nästintill fullbokad, enligt krögaren Richard Djursén, en av tre ägare.

Rickard går och plockar i lokalen och ser till att ljuslyktor är rena och står rätt.

– Det ligger i detaljerna, men samtidigt är det är inte en finrestaurang, det ska vara stojigt, skön musik med riktigt bra mat och vin, säger han.

Restaurangen ligger i bottenplan i ett av lägenhetshusen vid Boulevarden i Täby park. Just nu är utsikten plank, byggarbetsplats och läktarbyggnaden.

– Senare ska torget ligga här utanför, det är en av de bästa platserna i stadsdelen, säger han.

Krogen har gått "all in" på Franska köket, med sniglar, musslor, ostron, löksoppa och ankbröst. Men menyn ska vara säsongsbasserad och på helgerna serveras brunch.

– Även om man bor i Täby park och kommer hit en gång i veckan ska det finnas något nytt, säger kökschefen och delägaren Girts Laukmans.

Richard Djursén står i baren när första gästen tittar in efter fyra på eftermiddagen.

Richard Djursén står i baren när första gästen tittar in efter fyra på eftermiddagen.

Maria Svensson

Många tycker jag är galen

Han älskar det franska köket och kommer senast från Pastis i Gamla Stan. Han blev tillfrågad att driva restaurangen och vinbaren Le Galopin tillsammans med paret Linnea och Richard Djursén.

I köket förbereder han och kockkollegan innan gästerna kommer.

– Det är under förberedelserna som det viktiga jobbet sker, säger kocken Ludvig Nyberg.

Täbyborna Linnéa och Richar har drömt om en restaurang i 15 år– nu blev de äntligen verklighet.

– Jag är entreprenör och många jag känner tycker jag är galen men man måste skratta och ha kul. Jag ville öppna en restaurang som jag själv ville gå till, säger Richard.

Stökigt franskt gathörn

De tycker att utbudet av restauranger som finns i stan, saknas i Täby.

– Vår ambition med restaurangen ska hålla samma nivån med restaurangerna inne i city och den ska tilltala hela norrort, säger Linnea.

– Man ska inte behöva åka till stan för att få bra mat, säger Richard.

De har lagt mycket arbete på inredningen berättar de, så som det hangjorda golvet med mossaik från Spanien. Nu arbetar de med att få till en uteservering innan sommaren.

– Många säger att det känns som den funnits länge. Det ska vara som ett charmigt och stökigt gathörn i Paris där alla pratar med alla, säger Linnea.