Spontandans. Hanna Wetterstrand under lunchdansen för två veckor sedan. I bakgrunden syns Joakim Olsson. Foto: Birgitta Sjödin

Dansa med träd eller bara njut av musiken

På en undanskymd kulle mellan Skarpnäck och Bagis är det lunchdans varje onsdag. För initiativtagaren Hanna Wetterstrand är det en möjlighet att få dansa även under pandemin.

  • Publicerad 16:20, 29 apr 2021

Hanna Wetterstrand höll tidigare i familjedansen på Bagarmossens folkets hus. Men som så mycket annat pausades verksamheten på grund av pandemin. Det var då idén om lunchdans i Bagarmossen föddes.

– Jag ville hitta en ny möjlighet att själv få dansa men också att få andra att dansa. Då slog det mig att det är klart man ska vara utomhus och det var en väldigt låg tröskel för att komma igång. Jag sätter ihop en ny spellista varje gång och har köpt högtalare som jag tar med mig, berättar hon.

Platsen där danssugna ses under 40 minuter varje onsdag klockan tio över tolv är en halvt undangömd liten kulle intill cykelvägen mellan Bagarmossen och Skarpnäck, nära Voxnegränd. Och dansen kan se ut nästan hur som helst.

– Man kan inspireras av andra eller gå in helt i musiken och röra sig precis hur man vill. Du kan dansa med ett träd eller kanske sätta dig ner och bara njuta av musiken, säger Hanna som själv bor i närheten.

Tar in alla sinnen

Premiärdansen ägde rum redan i slutet av augusti och sedan dess har det dansats i både snö och slask.

– Man kan komma och gå när man vill. Det enda jag kräver är att man ska vara närvarande och släppa allt annat. Jag har fått jättefin feedback. Folk tycker det är häftigt att stå utomhus och dansa. Det är en härlig upplevelse där man tar in alla sinnen, säger hon.

I Facebook-gruppen Lunchdans Bagarmossen ges uppdaterad information om kommande träffar.