Den Dåliga Filmfestivalen

De allra flesta dåliga filmer man ramlar över under sitt liv är timmar man vill och förhoppningsvis också kommer att glömma. En seg story, en kass dialog, ett förvirrande kameraarbete eller en dålig skådespelarinsats kan förstöra en kväll. Men Bio Roy vill också hävda att det finns dåliga filmer som är så urusla att de går varvet runt och blir sevärda igen. Därför har de startat Den Dåliga Filmfestivalen, som lyfter omissbara angelägenheter för varje person som någon gång fastnat framför en actionrulle på TV6 mitt i natten och med viss förtjusning tänkt att det inte kan bli sämre. Det kan det.

Plats: Bio Roy, torsdag-söndag, 4-7 maj. 

Biting My Tongue. Masterstudenter från HDK-Valand biter sig i tungan.

Biting My Tongue. Masterstudenter från HDK-Valand biter sig i tungan.

Saga Eklund och Monique Van Der Wal

Examensutställning HDK-Valand

Masterstudenter från HDK-Valand biter sig i tungan. Titeln Biting My Tongue är ett idiom som betyder att “bita sig i tungan” och anspelar på den växelverkan som finns mellan det uttalade och olika typer av tystnad. Bita sig i tungan kan beskrivas som att säga något och ångra det i samma ögonblick. Årets examensutställning från masterprogrammet i fri konst på HDK-Valand – Högskolan för konst och design förenar tio konstnärer under tänkespråket att det som inte sägs är precis lika viktigt som det som sägs. Som sagt.

Plats: Göteborgs Konsthall, Götaplatsen 7, visas lördag 29 april till och med 21 maj.

Vårmarknad. Lördag 6 maj är det dags för årets Spring Market på Södra Vägen.

Vårmarknad. Lördag 6 maj är det dags för årets Spring Market på Södra Vägen.

Pressbild

Spring Market Södra Vägen

Ta med hela familjen och fira in våren 2023. I samband med körsbärsträdens vackra blomning på Södra Vägen bjuder arrangörerna in till årets Spring Market, en vårmarknad där ni kan handla hos gatans verksamheter, kanske blommor, bakelser eller vårkläder?, besöka charmiga marknadsstånd och njuta av nybryggt kaffe eller andra varma och kalla drycker.

Plats: Södra Vägen, lördag 6 maj, kl. 11.00–17.00.