Dags att rösta fram Haninges snyggaste bygge

Tungelsta trädgårdspark, Rudanskolan och Nynäsvägen 84-98 är finalisterna till Haninges arkitekturpris 2021. Nu är det dags för Hanigeborna att rösta på sin favorit.

  • Publicerad 16:49, 1 okt 2021

I år är det Rudanskolan i Handen, Tungelsta trädgårdspark och husen på Nynäsvägen 84-98 som tävlar om att få Haninges arkitekturpris 2021.

– I år har vi fått in många riktigt fina nomineringar och ur dessa har vi i juryn nu utsett tre spännande projekt. Under förra året växte Haninge kommun som fjärde mest i landet sett till antalet invånare och då är det viktigt att växa med kvalitet, trivsel och stolthet för de nya kvarter, platser och stadsdelar vi bygger, säger stadsarkitekten Andreas Paulson i ett pressmeddelande.

Mellan den 3 maj och 18 juni har det varit möjligt att nominera en byggnad, anläggning eller offentlig plats till tävlingen. Sedan har en jury på tre medlemmar valt ut finalisterna.

Mellan den 23 september och 31 oktober går det att rösta på de tre finalisterna. Antingen på kommunens Facebooksida eller via haninge.se/arkitekturpris

Vinaren av Haninges arkitekturpris 2021 tillkännages sedan i november. Förra året vann brf Slänten på Vega allé.