I juni 2019 kunde Mitt i Bålsta berätta att McDonald’s skulle öppna en restaurang i Håbo.

Tanken då var att det skulle­ dröja sex månader från påskrift på ett avtal till öppnandet. Så smidigt gick det som bekant inte. Den mark som kommunen anvisat kunde inte användas.

I stället var det via en affär­ med Kilenkrysset i somras som man fann en lösning och vid Entre Lillsjön i Bålsta, mitt emot ICA Maxi förvärvade restaurangjätten 3 800 kvadratmeter.

Då meddelade företaget att ambitionen var att allt skulle stå klart någon gång ”under 2022.” Nu utkristalliserar sig ett tydligare damut.

– Bygget har kommit rätt så långt och byggnaden är på plats även om mycket arbete är kvar både invändigt och utvändigt, meddelar presschef Henrik Nerell.

Håller tidsplanen och när kommer restaurangen att öppna?

– Tidsplanen håller bra och öppning är planerad till vecka 23. Exakt datum är inte bestämt ännu. Restaurangen kommer att få ett McCafé där det kommer att serveras riktigt fint baristakaffe till ett fint pris. I dag finns McCafé på sju restauranger.

– Det blir även ett lekutrymme för de mindre gästerna och cirka hundra sittplatser inomhus. Restaurangen kommer även ha elbilsladdare.

Har ni stött på några svårigheter undre tiden, väder vind markförhållanden?

– Den största utmaningen så här långt var att första halvan av december var kallare­ än normalt, men det har inte lett till några förseningar.

Sedan tidigare har McDonald’s meddelat att etableringen kommer att innebär runt fyrtio nya arbets­tillfällen, både hel- och deltid.