Göteborg

Efter en flera år lång avskedsturné gjorde det legendariska rockbandet Kiss i fjol sin sista spelning någonsin – I New York där allting började för 50 år sedan.

I somras slog bandet dubbla publikrekord med sina sista konserter på svensk mark på Dalhalla utanför Rättvik.

Sedan bildandet av KISS tillsammans med Paul Stanley, Ace Frehley och Peter Criss 1973, har Gene Simmons hyllats som en av de mest inflytelserika musikerna i världen.

Trots sina 74 år är "The Demon" ännu inte redo att lägga turnerandet på hyllan. Han må ha tvättat bort sminket, men med sin eldsprutande och blodspottande scenpersonlighet har han kvar.

I sommar gör ikonen två Sverigespelningar med sitt soloprojekt Gene Simmons band.

Den 31 juli intar de Stora scenen på Liseberg, där det utlovas en "rockupplevelse utöver det vanliga".

– Det är en enorm ära att få välkomna Gene Simmons Band till Liseberg i sommar. Han är en av rockvärldens absolut största stjärnor och hans scenkarisma är svårslagen. Vi är övertygade om att detta kommer bli en magisk kväll, säger Johan Gummesson, områdeschef Liveunderhållning Liseberg.

Långt avsked. Sommaren 2022 spelade det ikoniska rockbandet Kiss, med Gene Simmons i spetsen, bland annat på Barcelona rock fest.

Långt avsked. Sommaren 2022 spelade det ikoniska rockbandet Kiss, med Gene Simmons i spetsen, bland annat på Barcelona rock fest.

Johanna Roos

"Shake the heavens"

Med över 75 miljoner sålda album och otaliga hits som ”Rock And Roll All Nite”, ”Heaven’s On Fire” och ”I Was Made For Lovin’ You” har KISS, med Gene Simmons i spetsen, blivit kända som ett globalt fenomen och en av de bästa live-akterna någonsin. 2014 blev Simmons, tillsammans med de andra medlemmarna i KISS, invald i Rock & Roll Hall of Fame.

– Sweden rocks. And we intend to get up on that stage and shake the heavens. Can’t wait, hälsar Gene Simmons.