Torbjörn Larsson slår ut med armen och pekar. Där blir det bilar, där skytte och så hundarna­ förstås.

För att inte prata om tv-kocken Mike Robinson från Storbritannien som kommer för att laga vilt. Ja, och så var det det där med toaletterna.

– Vi ska bygga toaletter för hela Håbo, skrattar mäss­generalen.

En jätteapparat

Det är givetvis en sanning med viss modifikation, men faktum är att när Swedish Game Fair kommer till Skokloster är det en jätteapparat som landar på halvön.

En apparat som kommer att locka mellan tjugotusen och tjugofemtusen besökare.

– Det är ungefär som om Håbo kommun ska rulla in här, säger Larsson.

Egentligen skulle man harvarit på Skokloster förra året, men en pandemi kom emellan. Nu testar man markerna och när Mitt i Bålsta är på besök­ växer området som bäst upp.

– Vi har varit på Tullgarn Slott tidigare, när vi startade för tjugo år sedan. Men vi växte för mycket och var tvungna att lämna och då tittade­ vi efter en annan plats, och eftersom den första­ platsen vi tittade på när vi började med det här var Skokloster så kommer vi hit nu, säger Torbjörn Larsson som på sätt och vis tar hela världen till Håbo mellan den 26 och 28 maj.

– Ja, det är utställare från hela världen och det kommer besökare från hela landet. Till och med busslaster från såväl Norge som Finland.

Hur stort är området?

– Jag vet inte exakt. Hela området är säkert trettio hektar. Själva utställningsytan är nog 5 000 kvadratmeter. Ja, det är nog ännu mer.

Inte bara jägare

Och enligt Larsson är det inte bara jaktmänniskor som har något att hitta på platsen.

– Som besökare förväntar du dig framför allt två saker. Du ska få träffa utställare, känna, klämma, köpa och se nyheter. Det är femtio procent av det du förväntar dig. Det andra är upplevelsen. vi har jättemycket aktiviteter.

– Du kan testa bilar, testa olika former av skytte, vi har världens häftigaste skytteuppvisning av världsmästaren som skjuter upp och ner bakåt, allting. Han kommer ha två shower om dagen.

– Det är hundshower. Det kommer att vara tusental hundar här och man kan ta med sig sin hund. Om du inte är jägare eller hund­människa, men vill veta, så ska du ändå komma hit. Det här är en stor festival.