Nöjesguide

Nördparad

Fram med bästa cosplayen eller favorit-lajvardräkten, inspireras av böcker, filmer, tv-spel eller helt fritt ur fantasin och häng på! Med Internationella Nörddagen och Towel Day som förebilder vill arrangörerna fira alla favoritfandoms och härliga hobbies med en ståtlig nördparad från Götaplatsen till Domkyrkan. Och i år firar paraden dessutom 10 års-jubileum i Göteborg. Hela nörderiet anförs av orkestern Tongångarne. Bakom evenemanget står Science Fiction Bokhandeln, Bio Roy och Café Sirius.

Plats: Götaplatsen, lördag 27 maj, samling kl. 12.30. Paraden avgår kl. 13.00. Ankomst domkyrkan kl. 13.45–15.00, underhållning, dräkttävling och prisutdelning.

Megaloppis i Majorna

Megaloppisen går som vanligt av stapeln sista söndagen i maj. Var och en är sin egen arrangör. Ställ ut bord på trottoaren där du bor och sälj sådant du inte längre behöver eller fynda själv. Alla privatpersoner är välkomna att sälja. Megaloppisen är inte för kommersiella aktörer eller företag. Du tar själv med dig ett bord eller filt att ha dina saker på. Det kostar ingenting att sälja på Megaloppis och du behöver inte anmäla dig i förväg.

Plats: Från Stigbergstorget till Mariaplan/Kungsladugård, söndag 28 maj, kl. 10.00–16.00.

Fröken Julie på Dramaten. Snart på Stora Teatern.

Fröken Julie på Dramaten. Snart på Stora Teatern.

Sören Vilks

Fröken Julie / Dramaten

Marie-Louise Ekman har satt upp en egen version av Fröken Julie för Dramaten med Marie Göranzon, Krister Henriksson och Per Svensson i rollerna och med musik av Benny Andersson. Ekmans Fröken Julie handlar, förutom Strindbergs pjäs, om en liten teatergrupp som under ett helt yrkesliv rest runt och spelat just denna laddade tragedi. De har uppträtt i bibliotek, i gympasalar, föreningslokaler och har nu fått ett erbjudande om att spela på en större teater – Dramatens lilla scen. Innan lördagsföreställningen hålls ett samtal med regissören Marie-Louise Ekman om arbetet med Fröken Julie i Kristallfoajén kl. 18.15–18.45. Samtalsledare är Catharina Bergil.

Plats: Stora Scenen, Stora Teatern, fredag och lördag 26–27 maj, kl. 19.00–21.20, söndag 28 maj, kl. 16.00–18.10.

Majornas Lilla Ölfestival

I årets upplaga av Majornas Lilla Ölfestival står Beerium, Barlindbeer och Electric Nurse bakom kranarna med några av sina favoriter och förhoppningsvis också någon kul nyhet. Festivalen börjar 14.00 och slutar vid 19.00 och sedan blir det allmänt mingel och festande. Inget inträde utan det är bara och komma och knöka i mån av plats.

Plats: Majornas Bryggeri, Karl Johansgatan 88, lördag 3 juni, kl. 14.00–19.00.