Bakom det röda planket, mitt emot Willys på Turbergsvägen i Ella park ska 29 bostadsrätter växa fram. Planen var att husen skulle var klara och intlyttning slulle börja till årsskiftet. Men än är bara grunden av byggnaden klar och flera Täbybor undrar vad som händer med projektet.

Tuffa tider har gjort att bygget blivit försenat.

– Dagens utmanande marknad med hög inflation vilket påverkar byggpriser samt ändrade villkor gällande finansiering har gjort projektet blivit försenat utifrån ursprungsplan, skriver Matias Rodriguez, marknadschef på från Navian Tech som är ett systerbolag till fastighetsbolaget Abylon som ligger bakom projektet.

Trähus med penthouse

För nästan exakt ett år sedan sattes spaden i backen för det som ska bli tre trähus med allt från ettor till femmor i form av vanliga lägenheter ochetagevåningar. I husen byggs även två takvåningar som sträcker sig över ett helt plan och med hiss som går ändå upp till lägenheten. Mellan husen ska en innergård anläggas.

Finansieringen av projektet kommer från så kallad crowdfunding, då flera investerare löpande går in med pengar via plattformen Tessin, något de berättade för Mitt i för ett år sedan.

Kan vara klart nästa år

Bygget beräknas nu stå klart under slutet av 2024 eller i början av 2025. Inflyttning sker förhoppningsvis under början 2025, enligt byggherren.

Försäljningen pågår och enligt dem är 14 av 29 lägenheter redan bokade och ingen har intressent har hoppat av.

– Nej, inte så här långt, skriver Matias Rodriguez i ett mejl.

Har det gjorts några ändringar med själva lägenheterna eller ska de utformas som tidigare tänkt?

– De ska utformas som tidigare planerat.