"Trassligt" Arttu Lahtinen, Carlotta Risitano och Stina Otterström är några av artisterna. Foto: Alex Hinchcliffe

Cirkusshow på högsta nivå i Malmparken

Varje sommar bjuder Parkteatern på konserter, cirkus, dans och teater på utomhusscener, i parker och på ängar runt om i Stockholm. Onsdagen den 18 augusti visas föreställningen ”Trassligt” med och av Cirkus Cirkör i Malmparken i Tureberg.

  • Publicerad 15:01, 29 jun 2022

– Vi är så glada att kunna presentera Parkteatern med Cirkus Cirkörs föreställning i Sollentuna. Jag ser fram emot en rolig och härlig sommarkväll i fina Malmparken. Den 18 augusti är skolstartsdag för många och det känns extra fint att kunna fira tillsammans den kvällen, säger Mia Annerwall, kultursekreterare ban och unga, Sollentuna kommun.

”Trassligt” är en cirkusshow på högsta nivå om hjälpsamhet, tillit och om rätten att vara sig själv. Föreställningen är ordlös och fungerar utmärkt att spela för grupper med olika språkbakgrunder.

Publiken får träffa tre karaktärer som tillsammans lyfter, stödjer och snurrar varandra genom det virrvarr som är livet. Ibland är det trassligt men hur kan vi hjälpas åt?

Lindans och jonglering

Genom lindans, parakrobatik och jonglering tar artisterna med åskådarna på en cirkusupplevelse som sätter igång tankar och idéer att fundera på. Vem är jag utan andra och vad kan vi uppnå tillsammans?

"Trassligt". Anna Saskia Stickler, Elisabeth Künkele och Ben Collis är några av artisterna. Foto: Alex Hinchcliffe

Föreställningen visas utomhus klockan 18–19 mitt i Malmparken. Det kommer att finnas bänkar att sitta på, men ta gärna med en filt och gör en picnic och njut av en augustikväll tillsammans i parken, uppmanar kommunen.

”Trassligt” är för alla från cirka 4 år, och det är fri entré.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Hon tar fajten mot kommunen – igen

Nyheter Nekades korttidsboende. Har överklagat 91-åriga Karin Kimby har tidigare tagit fajten mot kommunens beslut om äldreomsorg – och vunnit. I juni fick hon ytterligare ett avslag och nu har hon tagit upp kampen igen.tisdag 9/8 7:00

Clownigt besök till Tureberg

Nyheter Föreställningen hålls på låtsasspråk. Den 15 augusti kommer clowntrion Trio Smack till Sollentuna för att bjuda på clownshow.fredag 5/8 15:49

Oväntade vinnarna av Gothia cup

Nyheter Vinnare. "Glädje och lättnad flödade i kroppen" När Sollentunalaget Maj FC startade 2019 var målet klart: vinna Gothia cup. Två år, en pandemi och många cuper senare är laget tillbaka i Sollentuna, med bucklan på hyllan.fredag 5/8 15:48