"Trassligt" Arttu Lahtinen, Carlotta Risitano och Stina Otterström är några av artisterna. Foto: Alex Hinchcliffe

Cirkusshow på högsta nivå i Malmparken

Varje sommar bjuder Parkteatern på konserter, cirkus, dans och teater på utomhusscener, i parker och på ängar runt om i Stockholm. Onsdagen den 18 augusti visas föreställningen ”Trassligt” med och av Cirkus Cirkör i Malmparken i Tureberg.

  • Publicerad 15:01, 29 jun 2022

– Vi är så glada att kunna presentera Parkteatern med Cirkus Cirkörs föreställning i Sollentuna. Jag ser fram emot en rolig och härlig sommarkväll i fina Malmparken. Den 18 augusti är skolstartsdag för många och det känns extra fint att kunna fira tillsammans den kvällen, säger Mia Annerwall, kultursekreterare ban och unga, Sollentuna kommun.

”Trassligt” är en cirkusshow på högsta nivå om hjälpsamhet, tillit och om rätten att vara sig själv. Föreställningen är ordlös och fungerar utmärkt att spela för grupper med olika språkbakgrunder.

Publiken får träffa tre karaktärer som tillsammans lyfter, stödjer och snurrar varandra genom det virrvarr som är livet. Ibland är det trassligt men hur kan vi hjälpas åt?

Lindans och jonglering

Genom lindans, parakrobatik och jonglering tar artisterna med åskådarna på en cirkusupplevelse som sätter igång tankar och idéer att fundera på. Vem är jag utan andra och vad kan vi uppnå tillsammans?

"Trassligt". Anna Saskia Stickler, Elisabeth Künkele och Ben Collis är några av artisterna. Foto: Alex Hinchcliffe

Föreställningen visas utomhus klockan 18–19 mitt i Malmparken. Det kommer att finnas bänkar att sitta på, men ta gärna med en filt och gör en picnic och njut av en augustikväll tillsammans i parken, uppmanar kommunen.

”Trassligt” är för alla från cirka 4 år, och det är fri entré.

Kritik mot fritidsgård – publicerade nidbild

Nyheter Många har reagerat och hört av sig till kommunen I augusti lade fritidsledare i Sollentuna upp en bild på Instagram. Nu i september har bilden väckt starka reaktioner. Exempelvis har Stop Asian Hate Sweden reagerat på bilden som man menar är en...måndag 26/9 10:38