Om du sett en man traska runt i mössa och yllekläder inne på ett gym var det troligen Christian Bauer. Han tränade inför en sex dagar lång cykeltur genom Marockos öken – tio mil om dagen i drygt 30 graders värme.

Som 58-åring är han med egna ord ”gubben i gänget” bland de sex som cyklar loppet. Men Christian Bauer kommer rustad med pannben.

– Du kan mer än du tror. Du måste förstå att du behöver tänja på gränserna, säger han.

I öknen väntar dock såväl torr luft, ihållande hetta och kalla nätter.

– Jag kommer att behöva visualisera under det här loppet. Jag tänker mycket i bilder och tar med mig utsikten från en båt eller en bergstopp. Fjäll och hav är mina två element.

Helt underbart

Innan Christian träffade ­Pernilla Wahlgren bodde han i Svinninge i Österåkers kommun. Men till Lidingö har han kommit för att stanna.

– I lördags cyklade jag runt ön i drygt fem timmar och det var helt underbart.

Det är inte alla som går till gymmet i mössa och vantar. Christian Bauer har även fått öva inför ökenloppet sedan gammalt genom att hålla Sats så kallade heat-pass, pass i 33-38 graders värme.

Det är inte alla som går till gymmet i mössa och vantar. Christian Bauer har även fått öva inför ökenloppet sedan gammalt genom att hålla Sats så kallade heat-pass, pass i 33-38 graders värme.

Privat

Han är utbildad grupp­träningsinstruktör sedan tolv år tillbaka, och är på så sätt van vid att ha ögon på sig. Han har också varit fotomodell under drygt ett decennium, så inte heller kameran är främmande.

Men den som gifter sig med en av Sveriges mest kända tv-personligheter blir inte bara sedd – han blir en snackis.

– I början skrev folk bland annat på sociala medier: ”Hur kan hon vara med ­honom?”. ”Konstig kille”. Men nu ser nog alla att det var äkta kärlek hela tiden.

Hur var det för dig?

– Jobbigt. Det pratades skit om mig, och det var obefogat. Men jag tror det handlar om avundsjuka. Pernilla hade varit singel jättelänge och en del människor ville nog ha det så. Och så blev det så att första killen hon dejtade på lång tid gifte hon sig med. Men det visar på något sätt att det var äkta från början.

Uppmärksammat par.

Uppmärksammat par.

Privat

Att kliva på karusell Wahlgren har annars gått fint för Christian, som beskriver sig som ”jordad”.

– Jag tror att det är därför jag lyckats vinna Pernillas kärlek. Jag är trygg i mig själv och har aldrig velat stå i rampljuset.

– Eftersom jag har en fru som är i rampljuset är det nog bra. Hos mig kan hon landa och känna trygghet. Jag känner mig väldigt vanlig. Jag har spelat elitfotboll i många år, men uppmärksamhet har aldrig stigit mig åt huvudet.

Men det känns inte jobbigt heller?

– Nej, när Pernilla är ute och showar får jag lite egentid. Det är jätteskönt att längta efter varandra.

I början var Christians barn lite skeptiska, men i dag känner de sig trygga.

– Jag är en sådan som ­älskar familjelivet. Både Pernilla och jag har väldigt fina familjer omkring oss. Jag är så glad att ha träffat en tjej som har en gedigen familj, precis som jag.