Förra året var ett rekordår för Hammarbys damlag med vinst i både svenska cupen och allsvenskan. Nu lämnar Pablo Piñones-Arce omgående sitt uppdrag som tränare för laget, en roll han haft i fyra år.

Anledningen är att han fått ett jobb utomlands som han har tackat ja till.

– Det är med tudelade känslor jag tagit det här beslutet. Inte minst efter den säsong vi har bakom oss och det äventyr som väntar i höst. Jag har haft förmånen att jobba med en grupp fantastiska spelare och människor, och jag är oerhört stolt över vad de har åstadkommit. Nu har jag fått erbjudande om att ta mig an en ny utmaning inom fotbollen, och det har jag beslutat att tacka ja till, säger Pablo Piñones-Arce i en kommentar på Hammarbys hemsida.

– Hammarby har visat stor förståelse och varit tillmötesgående och det är jag tacksam för. Så det är med ett visst vemod jag lämnar klubben och laget, men jag är övertygad om att den här gruppen kommer att uträtta ännu större saker framöver.

Letar ny huvudtränare

För damlaget har försäsongen precis startat. Tillförordnad huvudtränare blir nya assisterande tränaren William Strömberg. Jakten på en permanent huvudtränare är inledd.

– Att det funnits intresse kring Pablo är inga nyheter för oss, så även om det tajmingmässigt inte är den bästa tidpunkten har vi haft en beredskap för att detta skulle kunna ske. Vi är fullt på det klara med den profil vår nya huvudtränare ska ha, och rekryteringsprocessen är igång, säger sportchef Johan Lager på hemsidan.