Victor Petersson står på en stege bakom bardisken och grejar. Caisa Carning packar upp ljusslingor.

Här och där står små tomtar. Första advent närmar sig.

– Han är julfantast och har förbjudit julpynt före den första december, säger hon och nickar mot Victor.

Han tittar ner från stegen.

– Ja, det hela blir så urvattnat annars, magin försvinner liksom lite, säger han och funderar högt över hur många kilo julskinka han borde köpa.

Skagen, Ottosson, sjöko och Öjeby-mackor. Maten på Bara Caisas lagas oftast av Victor Petersson, medan "Caisa är trevligare och tar hand om folk".

Skagen, Ottosson, sjöko och Öjeby-mackor. Maten på Bara Caisas lagas oftast av Victor Petersson, medan "Caisa är trevligare och tar hand om folk".

Henrik Wergeland

För två år sedan flyttade vännerna från Göteborg för att starta fiskbilen vid Vasaparken och sälja färsk fisk och skaldjur.

Affärerna gick så där, och de hade precis bestämt sig för att flytta hem till Göteborg igen när Ritornos ägare frågade om de var intresserade av lokalen bredvid, på Odengatan 80. Så i somras flyttade de dit, öppnade Bara Caisas och uteserveringen fylldes snabbt av gäster.

– Det känns jättekul! Det här var ju vårt livsmål. Jag trodde jag skulle öppna krog först vid typ 50, säger Victor.

– Vi har försökt skapa något vi själva vill vara i – ett extra vardagsrum dit man kan gå och äta en macka med räkröra och ta en öl. Inga små trekantsmackor med någon röra, man blir mätt, säger Caisa och visar med fingrarna hur små bröden inte ska vara.

Hur går det nu?

– Det har saktat ner lite nu, men de senaste veckorna har det annars varit bra drag. Vi har quiz varannan tisdag, kanske testar vi lite ostrondagar och någon vinprovning. Det går inte att boka bord, det ska bara vara att slinka in. Vi gillar det öppna!

– Men fyller någon år eller är det ett större sällskap kan vi så klart ordna det.

På menyn finns mackor, fisksoppa, räkor och gratinerade havskräftor.

Fisken och skaldjuren köper de från auktioner på Västkusten.

Mer tillgängligt

– Det är samma typ av fisk som vi åt när vi var små, det känns kul att få föra sin uppväxt vidare! Vi vill göra fisk mer tillgängligt för folk, i Göteborg är det liksom ingen lyxmat, säger Caisa.