Filmen Tootsie hyllades när den hade premiär 1982 med Dustin Hoffman i huvudrollen. Nu ska den bli musikalkomedi på Oscarsteatern, och en av skådespelarna på scenen är Cecilia Wrangel från Gustavsberg.

Hur känns detta?

– Jättekul! Det är kul att Oscarsteatern satsar på en sådan här komedi, som är bjussig, med ett kul och bra manus. Vi börjar repetera i augusti och jag ser fram emot det jättemycket. Även om det är en gammal klassiker så finns här ett genusperspektiv, när huvudkaraktären förvandlar sig till kvinna. Det är kul tycker jag.

Vem ska du spela?

– Det är inte helt klart ännu vilka roller jag får, men jag vet att jag ska vara inhoppare för den kvinnliga huvudrollen Julie i alla fall, så jag kommer att repa in den rollen.

Den manliga huvudrollen spelas av Robert Gustafsson och det utlovas mycket musik och dans på scenen.

Barnprogrammet Djuren på Djuris i SVT, som Cecilia jobbat med den senaste tiden, utsågs till bästa barnprogram på Kristallen-galan 2021. Cecilia har också gjort många röster i tecknade barnprogram och filmer och turnerat runt med egenskrivna musikpjäsen Fjärilar i magen för barn i förskoleåldern. Just nu spelar hon i Sound of music på Stadsteatern.

Vad gör du helst en ledig helg hemma?

– Hänger i skogen runt Kvarnsjön med familjen. På sommaren badar vi och klättrar i träd, på vintern åker vi skridskor. Det är så mysigt område, och nära där vi bor.