Skejtpark. Harry Johansson har skrivit ett medborgarförslag om att bygga en skejtpark i Vanadisparken. Foto: Pekka Pääkkö

"Bygg en skejtpark i Vanadislunden"

Bygg en skejtpark i Vanadislunden så att alla i Vasastan som vill skejta eller åka kickbike kan göra det där. Det föreslår 10-åriga Harry Johansson i ett medborgarförslag.

  • Publicerad 15:50, 25 nov 2020

Vasastadsbon Harry Johansson brukar åka kickbike, sparkcykel, med sina vänner i Rålambshovsparkens skejtpark. Nu föreslår han att det byggs en i Vanadislunden, någonstans ovanför Vanadisbadet.

– Det finns jättemycket plats där man skulle kunna bygga en skejtpark. Vanadislunden är nära mig och mina vänner och då skulle vi slippa åka buss eller tunnelbana till Rålis. Där är det ofta proppfullt med folk på sommaren, säger Harry Johansson.

Själv har han åkt kickbike i ungefär två år och han gillar att göra olika tricks med den.

– Det är enklare att göra på ramper, då får man lite fart och kan "stanna" i luften.

Idén om att skriva ett medborgarförslag om saken fick han av sin mamma. Nu ska stadsdelsförvaltningen utreda om Harrys förslag ska bli verklighet och sen kommer politikerna i stadsdelsnämnden att få säga sitt.

"Jag gör det här för det finns inte så många saker att göra på fritiden (förutom att promenera i parker som Vanadislunden – inte roligt)" avslutar Harry sitt medborgarförslag.

Vad tror du att de kommer att säga?

– Jag vet inte, jag känner inte dem men jag hoppas att de kommer att gilla idén.