Solnabor som beger sig ut den sena valborgskvällen kan träffa på en och annan EM- och VM-medaljör. Även om medaljerna inte hänger om halsen just då ger sig AIK:s brottare ut för att möta ungdomar och skapa trygghet.

– Vi har gjort det sedan december och vill gärna kunna bidra så mycket som möjligt. Vi vill vara vuxna förebilder och leda barn och ungdomar på rätt väg, säger Leon Bjurberg Kessidis.

Han har varit med vid tidigare nattvandringar och tycker att det har gett bra effekt. 

– Det är kul att kunna inspirera och några har kommit och tränat med oss efter att vi fått kontakt. Det har varit snack med de unga om vad de kan göra för att lyckas och de får en axel att luta sig emot på en medmänniska, säger han. 

Besöker fritidsgårdar

Planen är att nattvandrarna, där flera av dem tagit medaljer på både EM och VM, ska röra sig runt i kommunen mellan omkring klockan 19 och 23 på valborgsmässoafton.

– Vi rör oss runt alla fritidsgårdarna och idrottshallarna. Ofta är det någon nattfotboll eller –basket och då tittar vi in, säger Leon Bjurberg Kessidis.

Nattvandrarna kommer kännas igen på sina jackor som är märkta med AIK Brottning och Leon Bjurberg Kessidis hoppas att insatsen ska ha effekt även efter själva valborgsfirandet. 

– Vi vill forma framtidens människor, säger han.

Som tack från kommunen får klubben ett ekonomiskt stöd för sin insats.