Brasseriegruppens alkoholtillstånd drogs in på åtta av deras restauranger, efter ett beslut av tillståndsutskottet. Bland annat Prinsen, Villa Godthem och Trattorian.

"Sammantaget har förvaltningen konstaterat en rad anmärkningar avseende företrädarnas ekonomiska förehavanden," skriver staden i sitt beslut.

De menar även att närstående bolag ådragit sig upprepade skatteskulder, betalningsuppmaningar och revisorsanmärkningar.

"Flera närstående bolag med serveringstillstånd har gått i konkurs och där konkursförvaltaren har konstaterat brister i förvaltarberättelsern."

Gör samma bedömning

I flera motiveringar gällande Brasseriegruppens restauranger finns samma formuleringar vad gäller orsaker till att återkalla alkoholtillstånden.

Det står även att "bolaget har underlåtit att anmäla kapitaltransaktioner på betydande belopp från en ekonomiskt olämplig finansiär."

Motsätter sig

Brasseriegruppen överklagade å sin sida stadens beslut och yrkade på inhibition. Under torsdagen beslutade Förvaltningsrätten att ge Brasseriegruppen tills ärendet är prövat i rätten.

Det innebär att restaurangerna åter kan servera alkohol.

Mitt i har sökt Filip Güven, vd för Brasseriegruppen, som valt att inte kommentera ärendet men han skriver på företagets hemsida att det saknas saklig grund för besluten.

"Utan att ta hänsyn till konsekvenserna för vår verksamhet eller för den delen Stockholms besöks- och nöjesliv, och utan att gått igenom detaljerna i vårt yttrande, så har politikerna gått på tjänstemännens beslut," skriver han.

"Jag kan inte låta blir att undra om de ens har läst vårt yttrande. Om de hade det borde beslutet framstå som helt absurt" står det bland annat i utlåtandet.

"Vi kan inte uppfatta beslutet på annat sätt än att vi bedöms hårdare än våra branschkollegor" skriver han vidare.

Det finns inget datum utsatt för när Förvaltningsrätten tar ett beslut i ärendet. Men socialnämnden i Stockholms stad har fram till den 7 juli på sig för att komma med ett yttrande.