AIK slog BP med 2-0 i herrallsvenskans återstart under lördagen. En välkommen seger för Solna-laget, inte minst för den hårt pressade tränaren Andreas Brännström, 47.

Men segern räddade inte hans karriär i AIK. Under söndagen fick han sparken av klubben.

"Svårt med timing"

– Andreas är en topptränare och en fantastisk person. Tyvärr har resultaten under hans ledning inte varit tillräckligt bra eller i linje med klubbens ambitioner och därför väljer vi idag att avsluta vårt samarbete. Vi önskar Andreas lycka till i sin fortsatta karriär som vi är övertygade om kommer att bli framgångsrik, säger herrlagets sportchef Thomas Berntsen till AIK Fotbolls hemsida.

I april presenterade Gnaget Thomas Berntsen som ny sportchef och AIK:s Norge-spår fortsätter. Den gamle Manchester United-backen Henning Berg, 53, får förtroendet att rädda AIK:s säsong. Berg har de senaste säsongerna varit tränare i den cypriotiska ligan och han ersätter Andreas Brännström direkt.

Ligger på negativ kvaplats

Trots segern på Grimsta i lördags ligger AIK på negativ kvalplats i allsvenskan, med blott 10 poäng. Laget har endast vunnit två av de 13 inledande matcherna.