Angereds Amazoner. Fotoutställning om boxande tjejer i förorten. I somras tvingades tjejerna lämna sin lokal i Angered Centrum. Hyran gick upp och ekvationen gick inte ihop. Nu är de hemlösa och är tillfälligt inhysta i en lokal i Kviberg. Bakom utställningen som består av cirka 30 stora bilder står fotografen Bertil Håkansson. I november förra året visades den på ett galleri på Kuba.

Plats: Hammarkullens Folkets Hus, utställningen pågår till och med första veckan i april.

Operahäng. Några kvällar under säsongen förvandlas Lilla scenen till GO club.

Operahäng. Några kvällar under säsongen förvandlas Lilla scenen till GO club.

Ellika Henrikson

GO club. Några kvällar under säsongen förvandlas GöteborgOperans lilla scen till GO club. Det blir after work med livemusik där man kan slappna av, äta gott och upptäcka nya, överraskande musikaliska möten. Program: The Juliet letters av Elvis Costello och Brodskykvartetten, med sångaren och skådespelaren Timo Nieminen & Klarakvartetten. Opera & musikal med sopranen Carolina Sandgren och musikalartisten Feline Andersson, ackompanjerade av Anders Ottosson.

Plats: Lilla scenen, GöteborgsOperan, onsdag 22 mars, kl. 18.00–22.00.

Hämndlysten. Nami Matsushima – Female Prisoner 701: Scorpion.

Hämndlysten. Nami Matsushima – Female Prisoner 701: Scorpion.

Press

Asiatiska Filmfestivalen. Asiatiska Filmfestivalen är en Stockholmsbaserad festival som genomför sitt fjärde år och för andra året med filial i Göteborg. På Roy visas fyra av festivalens titlar – en trio fantastiska filmer av King Hu om Mingdynasti-tiden i Kina och som avslutning det japanska hämnddramat Female Prisoner 701: Scorpion. Med taglinen ”slicing up patriarchy since 1972” snackar vi en betydligt mer barnförbjuden Kill Bill-föregångare.

Plats: Bio Roy, lördag-tisdag, 25-28 mars. Tider och biljetter på bioroy.se