Foto: Mostphotos

BLÅLJUS: Sabb och sparkcykelstölder

De krossade fönster. Stängde av kylaggregat. Den skadegörelsen, två stölder av elsparkcykel och ännu en ratt tagen ur en BMW utgör dagens blåljusrapport.

  • Publicerad 10:16, 25 nov 2020

Tallbacksvägen

Natt tisdag-onsdag

Stöld ur bil. En ratt har under natten stulits från en BMW som stod parkerad på Tallbacksvägen. Tjuvarna tog sig in i bilen genom att slå sönder ett sidofönster.

ICA Maxi

Tisdag 19.15-20.15

Stöld. En elsparkcykel som stod låst vid bankomaten utanför ICA stals på tisdagskvällen. Elsparkcykeln, av märket Inokim, stod låst med bygellås, som låg kvar då ägaren kom tillbaka. Värdet på elsparkcykeln har angetts till 22.500 kronor.

Kungsgatan

Tisdag 9-16.30

Stöld. En elsparkcykel som stod utanför ett kafé under dagen har stulits. Värdet har beräknats till4.500 kronor.

S:t Iliansskolan

Helgen

Skadegöreslse. Någon eller några har i helgen krossat fönster på S:t Iliansskolan. Den stenkastningen kostar kommunen runt 10.000 kronor. Sannolikt, tror polisen, är det samma personer som tagit sig upp på skolans tak och där stängt av kylaggregaten till köket. Vilka följder det fått ioch vilka kostnader det medfört finns inte rapporterat än.

Rester av rymdstenen har hittats – utanför Enköping

Nyheter Boliden som sågs den 7 november 2020 över bland annat Enköping och västra Uppland gav upphov till ett meteoritfall. Det bekräftar nu forskare från Uppsala universitet och Naturhistoriska riksmuseet....tisdag 26/1 9:45