Hagalund är fyllt av historia. I konsten från stadsdelen är nog det vanliga att det är Gamla Hagalund som avbildas: snickarglädje, tornspiror och egnahemsvillor.

Men målaren Jan Söderblom har valt att rikta blicken mot samtiden.

Nu är han aktuell med en utställning över det nya Hagalund med fokus på de åtta himmelsblå höghusen. Blåkulla fascinerar honom.

– Jag bor på andra sidan Solnavägen och promenerar ofta genom Hagalund. Jag har alltid varit imponerad av de här stora husen. De är häftiga i sitt utförande, och ligger så otroligt vackert och pampigt.

Också husens omgivningar syns bland motiven.

– Det finns en blandning av byggnader som gör att Hagalund ser lite lattjo ut: kyrkan som ligger inklämd där, Olle Olsson-huset, vattentornet. Det är fint tycker jag.

Fram till midsommar

Jan Söderblom är pensionerad särskollärare. Under alla år på Tallbacka- och Granbackaskolan har han haft målningen som hobby. Han är därtill musiker, just nu vikarierande kyrkomusiker i Hagalunds kyrka.

Det är också där man kan se hans Hagalundsutställning fram till midsommar. 15, 17 samt 19 juni kommer konstnären själv vara på plats i kyrkan under eftermiddagarna.