Vasas flora och fauna, Tingsek, Mattias Alkberg, Elias och Sabina Ddumba. Konserterna är många.

– Jag är peppad på allt! Jag vet att Ebbot ska spela med sin storbandsorkester på nyårsafton. Det känns mäktigt, säger Kalle Josephson som är anlitad av Kulturhuset Stadsteatern för att boka artister.

Vore dumt

Tanken är att sätta musiken i centrum. ”I en tid där där konsertlokaler tvingas stänga eller flytta utanför tullarna sitter vi stadigt på Stockholms mest centrala musikscen”, skriver Kulturhuset i ett mejl till Mitt i.

– Här finns så många bra scener, tekniker och möjligheter. Det vore dumt att inte använda det så mycket som möjligt, säger Kalle Josephson.

– Vi har en möjlighet att göra något annat och scenen vi har är fullskalig med ljud och ljus. Det här är mycket lyxigare än scener man bygger upp varje gång, för musik som kanske inte alltid får den möjligheten.

Nysatsningen drog igång i mitten av september och artister har bokats även för nästa år. Förutom Kalle Josephson jobbar andra med att boka till exempel soul- och jazzartister.

– Tanken är att det ska bli hårdrock, hiphop och allt möjligt. Även musik för barn. Det finns ingen riktig begränsning, utan vi bokar saker vi tycker är kul. För mig är det en väldig bredd i vad pop innebär. Nyligen bokade jag ett band med avantgardistisk elektronisk musik.

Kulturens snabbmat

– Vi behöver inte jobba med kulturens snabbmat. Vi kan göra saker som får vara lite krångligare.

Kulturhuset Stadsteatern tar inte ut någon vinst från konserterna. Priset sätts för att få satsningen att gå runt och biljetterna kan kosta mellan 150 och 400 kronor.

– Det finns väl ingen annan scen som har den nivå vi har i det här segmentet. Det är en ganska lyxig upplevelse att gå på de här konserterna!