Läktarna på Renew Arena i Upplands Väsby har under stora delar av pandemin gapat delvis tomma. Hälften av publiken – och därmed en stor del av intäkterna – försvann. Väsby Hockeys spel i allettan södra har däremot sett bra ut, och laget ligger i nuläget fyra i tabellen.

Cecilia Bergström, ordförande i Väsby Hockey, är naturligtvis lättad och glad över att restriktionerna hävs. Men nu börjar arbetet med att få publiken att hitta tillbaka till ishallen.

– Att ha massa publik på läktarna ger självklart spelarna lite extra. Vi har därför bestämt oss för att ha kvar ett lite lägre biljettpris fram till en eventuell kvalserie.

Dessutom går alla barn och ungdomar, 0–16 år, in gratis på hockeymatcherna.

Men visst finns det en oro för att det kan ta tid att locka tillbaka fansen.

– Vi har många äldre i publiken som kanske fortfarande är rädda för att smittas och ändå vill vänta lite med att gå på evenemang. Även om restriktionerna släpps finns pandemin kvar, säger Cecilia Bergström.

Hon hoppas att både gamla och nya fans hittar till ishallen, som har 1 525 platser.

Även lagkapten Calle Åsell är nöjd med att restriktionerna hävs.

– Det är helt magiskt. Jag har saknat publiken mer och mer faktiskt. Man får mer adrenalin när det är publik. När man sitter i båset och kollar upp på läktaren är det så härligt med folk där.