Mitt i Järfälla följer med in i Bas Barkarby där Järfälla gymnasiums nya lokaler kommer att ligga. Häng med de blivande eleverna Casper Pratt, 18 och Sofia Sercofaité, 16 in på en titt. Foto: Erik Lejdelin

Bildspecial: Häng med in på Järfällas nya gymnasium

Med skyddskor på fötterna klev de första eleverna in i det som ska bli det nya Järfälla gymnasium. Mitt i fick hänga med under premiärvisningen av Bas Barkarby. Hela reportaget kan du läsa i helgens papperstidning!

  • Publicerad 16:19, 5 maj 2021

Mitt i Järfälla följer med in i Bas Barkarby där Järfälla gymnasiums nya lokaler kommer att ligga. De framtida eleverna Casper Prat och Sofia Sercofaité tillsammans Catarina Sjömark, affärsutvecklare på Atrium Ljungberg, framför den nya skolan.

Foto: Erik Lejdelin

Catarina Sjömark, affärsutvecklare på Atrium Ljungberg står och tittar ner på en av huvudentréerna: "Många vill hålla kolla vilka som kommer och går".

Foto: Erik Lejdelin

Catarina Sjömark står vid den entrén som vetter mot det nya Veddestabron. Här kommer det finnas reception och lounge.

Foto: Erik Lejdelin

Eleverna Casper Pratt och Sofia Sercofaité står på andra våningen och tittar ner mot den den första entrévåningen. Här kommer massvis av människor att röra sig när Bas Barkarby slår upp dörrarna.

Foto: Erik Lejdelin

Än finns det mycket kvar att göra innan eleverna kan flytta in.

Casper Pratt, 18 och Sofia Sercofaité, 16 blickar ut över Barkarbystaden från ett av sina framtida klassrum. Strax nedanför där det just nu bara är grus, kommer en park att anläggas.

Foto: Erik Lejdelin

Eleverna gillar att det är så mycket fönster i de nya klassrummen.

Casper Pratt, 18 och Sofia Sercofaité, 16 i ett av sina framtida klassrum. Foto: Erik Lejdelin

Rektor Mariella Augustsson är stormförtjust i de två ljusgårdarna som finns inne på skolan: "Hur många skolor kan skryta om att de har en två sådana här?."

Foto: Erik Lejdelin

Missa inte helgens nummer av Mitt i Järfälla där du får läsa hela reportaget från Järfälla gymnasium.

Foto: Erik Lejdelin