Det var förra året som Bålsta hockey kom med chockbeskedet att det inte skulle bli något spel i division 2, serien som laget framgångsrikt kämpat sig tillbaka till. Det visade sig nämligen att man inte hade tillräckligt med spelare.

– Det var en stor besvikelse, säger ordföranden Fredrik Olofsson till Mitt i Bålsta.

Just att snytingen kom där och då var något som smak­ade rejält illa.

– Jag tror att med de spel­are vi hade i laget hade vi absolut kunnat kämpa om en bra placering i division 2. Jag var aldrig orolig för att vi skulle bli ett stryklag, snarare att ambitionen var att kunna vara med och kämpa om topplaceringarna, menar Olofsson.

Fredrik Olofsson, ordförande i Bålsta Hockey Club.

Fredrik Olofsson, ordförande i Bålsta Hockey Club.

Privat

Det var dessutom ett lag med många Bålstafostrade spelare vilket i sig borgade för ett större intresse.

– När spelarna är folk man känner då kommer föräldrar och kompisar. Då var det såklart jättesurt, men till slut blev det ett ganska enkelt beslut att fatta. Vi hade tolv kontrakterade spelare och det klarar man inte division 2 med.

Blev ett nej till seriespel

I stället blev det alltså ett tack, men nej tack till seriespel. När man nu försöker starta om är frågan således, hur har det gått hittills?

– Det har varit rätt okej. Vi hade ringt runt till lite spelare som vi tror kan vara intresserade som vi hade en förhoppning och hittills har gensvaret varit positivt. Det är bara en person som har sagt nej, som har lagt skridskorna på hyllan, säger Olofsson.

Philip Szymanski

Men som ordföranden konstaterar: ”De ska dyka upp i augusti också.” Att vara intresserad och att verkligen spela är något annat.

28 spelare

När den här artikeln skrevs, måndagen den 27 mars, var det dags för öppen träning för intresserade och så skulle även ske den 29 mars.

– Förhoppningsvis kör vi nästa vecka också för att kolla vilka som kommer ner och hur mycket de tänker att de vill köra. När vi nu börjar om behöver vi starta i division 4 och då får man initialt lägga ambitionsnivån där.

Hur många spelare skulle du säga att ni behöver för att kunna genomföra en säsong?

– Det är väl ungefär som i ett lag i tvåan, 25 utespelare och två, tre målvakter i en träningsgrupp. Då kan man hantera skador och sjukdomar. Teoretiskt sett ska man kunna klara sig på färre, men vill man ha bra kvalitet på träningarna är det vad som behövs.

Philip Szymanski

Fredrik Olofsson ser gärna att intresserade spelare tar kontakt med klubben.

– Det har faktiskt varit spelare som hört av sig, även utifrån. Vi ska göra vårt bästa. Vi är en så pass stor förening att vi ska kunna ha ett representationslag.