I fredags och lördags hölls Skärholmens stadsdelsförvaltnings årliga "Häng med festival" för personer inom LSS. Där bjöds det bland annat på teaterföreställning, konserter, hip-hop klubb, pyssel och föreläsningar. Besökarna som kom från hela Stockholmsområdet fick också möjlighet att prova på aktiviteter som dans, drama, skapande och olika sporter. 

Sofie Rooth projektledare för Häng med festivalen i Skärholmen.

Sofie Rooth projektledare för Häng med festivalen i Skärholmen.

Stockholms stad

Föreläsning om livet med autism mest uppskattat

Enligt projektledaren Sofie Rooth var festivalbesökarna generellt väldigt nöjda med innehållet av festivalen.

– Det som uppskattades särskilt var föreläsningen av influencern Fanny Elmgren, som berättade om sin livsresa och hur det är att leva med autism. De var också uppskattat med övriga programpunkter på scenen som Popcorn squad, Bland drakar och dragqueens, Clownen Manne och Ison och Fille, säger Sofie Rooth.

Aktiviteter som ansiktsmålning och hennatatueringar var också väldigt populärt bland besökarna.

Besökare tittar på en av föreställningarna under festivalen.

Besökare tittar på en av föreställningarna under festivalen.

Stockholms stad

Kortare festival än tänkt

Men i år blev festivalen betydligt kortare än planerat. Tanken var att festivalen, som ägde rum i Kulturhuset i Skärholmen, skulle pågå mellan klockan 10 och 20 på fredagen samt på lördagen. Men stadsdelsförvaltningen ändrade tiden så att festivalen startade först klockan 15 på fredagen. Orsaken var att polisen hade givit tillstånd för en koranbränning på torget framför kyrkan i Skärholmen och att stadsdelsförvaltningen hade fått indikationer på att besökare därför inte vill komma till platsen.

–  Det är naturligtvis jättetråkigt att det får sådana här konsekvenser. Eftersom att festivalen senarelades tappade vi ett stort antal besökare på dagtid under fredagen. Det var något färre besökare än förra året men ett fullgott antal, säger Sofie Roth.