Bygget av den nya skolan i Brunnby Vik pågår för fullt. I höst ska Viraskolan med plats för drygt 400 elever stå klar i närheten av Vikskolan, som då rivs.

Från början var det tänkt att även den nya skolan skulle vara en F-5-skola, men med fler platser än den gamla Vikskolan.

Nya bud

Men nu är det nya bud. Den nya skolan kommer att växa successivt och lägga på årskurs 6 hösten 2024. Fullt utbyggd med helt högstadium beräknas den vara 2027.

– Vi tar med oss den informationen när vi planerar behovet av platser framöver, säger kommunens utbildningschef Henrik Malmström i en kommentar.

Det är Lärandegruppen i Sverige AB (tidigare Magnetica) som ska driva Viraskolan – samma huvudman som nuvarande Vikskolan.

– Som rektor är jag stolt och glad över att få öppna Lärande Grundskola Vira i en ny och modern skolbyggnad där Lärandemodellen verkligen får ta plats. Jag ser fram emot att välkomna alla nya som befintliga elever och vårdnadshavare, säger Sofia Tunell, rektor på Lärande Grundskola Vik.

Fullstor träningshall

I anslutning till skolan byggs en idrottshall med en fullstor träningshall, vilken blir bokningsbar via kommunens kultur- och fritidskontor. Den planeras stå klar nästa år.