Det är femton grader i luften och sol över Bäverdalens BP när Mitt i möter några av spelarna i "Bävrarna" – Bäverdalens ishockeyklubb. Klubben som "gnager sönder sina motståndare".

Än är det inte is på planen, och i väntan på kyligare tider tränar gänget i Tumba som de nyligen mötte i en vänskapsmatch. Totalt är de runt 20 stycken, och ungefär hälften tränar regelbundet en gång i veckan. Men de vill gärna bli fler.

– Alla är välkomna. Vi kör med veteranregler och det spelar ingen roll vad man har för tidigare erfarenhet av hockey. Vi är inget proffslag men alla är hockeynördar, säger Anders Virtala.

Klubben startades i vintras.

– Vi lånade en tredjedel av isbanan och började spela. Sen kom alla ungar. Bollplanen och isbanan är verkligen ett lyft för Rågsved, säger Anders Virtala, och fortsätter:

– Det brukar ju sägas att det här är ett utsatt område, och man kan hamna i dåligt umgänge. Men det finns en massa bra krafter här också och vi vill gärna vara en sådan. Jag tror inte på hårdare straff och poliskameror, utan på att fånga de ungas intresse.

Planen är att laget ska växa och så småningom fixa riktiga hockeymål till isbanan.

– Vi har höga ambitioner även om vi kör på hobbynivå. Laget har två fullt utrustade målvakter och en lagkapten som ansvarar för taktik. Förhoppningen är att vi ska hitta en tränare, säger Arturs Markevics som var ute och lekte på isen med sina barn när han kom i kontakt med de andra i laget.

Spelarna lyfter att det är svårt att få träningstider, och skulle gärna se en ishall i området. Arturs Markevics ser dock flera fördelar med att spela utomhus.

– Det var så fint här i vintras, när man tittade upp mot himlen och såg månsken och stjärnor, säger han.

Nu letar laget sponsorer.

– Bland annat för att kunna trycka upp matchtröjor. Och hockeyutrustning är dyrt, säger Anders Virtala som hoppas på att kunna komma i gång med en skridskoskola för barn och unga på Bäverdalen i vinter.