Hon är taggad. Medger att hon är på gott humör, trots att klockan inte slagit åtta på morgonen.

Clara Lindblom, Vänsterpartiets Oppositionsborgarråd konstaterar att Vänsterpartiet gör sitt bästa val på sjuttio år, med sina 15,3 procent enligt de preliminära siffrorna.

Med stor sannolikhet kommer de sitta med i en styrande majoritet i Stadshuset.

– Alla går och inväntar det slutgiltiga valresultatet nu. Sen är vår ingång att vi vill ta ansvar för Stockholm och styra med S och MP. Vi är redo för förhandling helt enkelt.

Det positiva resultatet tror hon beror på en rad saker. Dels är Stockholmarna trötta på utförsäljningar, dels vill de avskärma sig från partier längst ut på högerkanten. Men det handlar också om närvaro.

– Vi har några starka fästen och det har mycket att göra med hur starka partiföreningarna är. De syns jämt, inte bara i valtider. Vi är helt vanliga Stockholmare som brinner för vår stad.

Vilka frågor kommer den nya majoritet ha lätt att enas kring?

– Det är ungefär samma personer som styrde sist så jag är helt övertygad om att det kommer gå smidigt med en gemensam plattform. Det finns frågor där vi står en bit ifrån varandra, som den förra mandatperiodens utförsäljningar ombildningar, men i miljöpolitiken står vi MP nära. Jag har inga tvivel.

https://www.mitti.se/nyheter/har-raknar-man-4-5-miljoner-roster-for-hand/repvil!FlBFztclF5E7qCzA29i50Q/

https://www.mitti.se/nyheter/valvindarna-i-stockholm-i-sex-punkter/repvil!zMqMj7XG8tj7Tt3IUQPvGQ/