Kenneth Engelin kom för att visa sitt stöd och lämnade ett gosedjur.
Foto: Claudio Britos

Boende i Hässelby i chock: "Det här får inte hända"

Två barn hittades allvarligt skadade utomhus i Hässelby under söndagskvällen. Polisen misstänker att barnen kan ha fallit från hög höjd. Ett av barnen dog senare på sjukhus.

  • Publicerad 07:01, 15 nov 2021
På söndagskvällen 14 november hittades två svårt skadade barn utanför ett flerfamiljshus i Hässelby. Polisen misstänker att barnen har fallit från hög höjd.
– Det var en förbipasserande person som hittade de två svårt skadade barnen, säger Daniel Wikdahl vid Stockholmspolisen.
 
Under måndagsmorgonen meddelade polisen att ett av barnen har avlidit på sjukhus.
– Det andra barnet vårdas fortfarande och läget är allvarligt. Det har livshotande skador, säger Daniel Wikdahl.
 

Rene lämnade det kriminella livet bakom sig

Kvinnan släppt av åklagare

Det är i nuläget oklart vad som ligger bakom händelsen men en förundersökning om mord och mordförsök har inletts och två misstänkta personer, en man och en kvinna, greps på söndagen av polis och anhölls under måndagen av åklagare .
En av de gripna är också skadad.
 
Åklagaren beslutade senare att släppa kvinnan.
 
– Misstankarna har försvagats och jag bedömer att det inte finns skäl att ha henne frihetsberövad längre. Hon är fortfarande misstänkt och inte avförd från utredningen, säger kammaråklagare Maria Franzén i ett pressmeddelande.
 
Polisen spärrade under söndagskvällen av den misstänkta brottsplatsen och genomförde senare på måndagen en teknisk undersökning i en bostad på adressen.
– Barnen och de gripna personerna har en nära relation till varandra, mer än så säger vi inte i nuläget, säger Daniel Wikdahl.
 
 

"Kan inte tro det är sant"

När Mitt i var på plats på måndagsmorgonen var det relativt tyst på gården. Inga polisavspärrningar finns längre kvar. Två grannar pratade med varandra från balkongerna i det berörda huset.
En kvinna i 55-årsåldern berättade att hon bott i området i över 20 år, men bor inte här längre.
– Det var lugnare förut. Det är helt galet att detta sker, men jag är mindre överraskad att tråkiga saker sker nu än förr, säger hon.
 
En man i 40-årsåldern som bott i området sedan ett år tillbaka är chockad.
– Det här får inte hända. Man ställer sig en massa frågor och mår dåligt just nu. Jag kan inte tro det är sant, säger han.

Lämnat Gosedjur

På måndagseftermiddagen skapades en minnesplats på platsen, där blommor, ljus och gosedjur lämnades.

Kenneth Engelin bor i närheten och berättar att han ville lämna ett gosedjur för att visa att han bryr sig.

– Jag fick reda på vad som hänt via en Facebookgrupp. Det är en tråkig grej att så unga personer dör. Jag är här för att jag vill visa solidaritet.

En tillfällig minnesplats skapades under dagen. Foto: Claudio Britos

Misstänkt våldtäkt – kvinna ska ha förföljts i taxi

På plats finns personal från socialtjänsten i trygghetsskapande syfte. De ska fungera som psykosocialt stöd för de boende i området, och flera oroliga småbarnsföräldrar med barnvagnar har stannat till för att prata med dem.
 
Ett par i 70-årsåldern som bor på gården berättar att de förstod att något hade hänt när polishelikoptern kom under kvällen.
 
– Det har varit lugnt i området tidigare, man pratar inte med varandra så mycket så svårt att känna till alla på gården. Men av det som kommit fram låter det fruktansvärt, men vi vet för lite än, säger kvinnan.

På måndagsmorgonen hade polis lämnat området och hävt tidigare avspärrningar. Foto: Claudio Britos