Enköpings Riksteaterförening står som arrangörer när pjäsen "Vi är dom föräldrarna varnade oss för" visas på Joar Blå.

Prisad pjäs

Pjäsen spelas på bosniska och textas till svenska. Balkans superstjärna Mirjana Karanović medverkar i detta prisbelönta relationsdrama som ifrågasätter hur en människa egentligen minns sitt liv. Består vi av våra minnen eller blir vi till i mötet med varandra?

– Pjäsen handlar om en kvinnas alla viktiga relationer under en livstid. Det handlar om relationen mellan mor och son, dotter och far, syster och bror och kvinna och älskare. Det är första gången jag regisserar och spelar samtidigt vilket jag har varit livrädd inför, men jag har litat på mina instinkter och att knyta an till publiken genom att arbeta med inre känslor och inre relationer, säger Mirjana Karanović, regissör och prisbelönt skådespelare.

Relaterar

Föreställningen består av fyra scener där två rollfigurer växlar mellan att befinna sig i fyra olika relationer till varandra. På så sätt får publiken följa en kvinnas liv genom fyra avgörande relationer i hennes liv.

"Vi är dom föräldrarna varnade oss för" har belönats med pris för bästa pjäs och både Mirjana Karanović ocj Enes Salkovic, som spelar pjäsen tillsammans med henne, har belönats på en rad teaterfestivaler både i Serbien, Bosnien och Montenegro.