Arwin Ismail har nyss hoppat av buss 810 från Gullmarsplan hem till Vega, och går med raska steg upp längs Vega allé. Han slår sig ner vid en bänk med Vegas nya aktivitetshus och förskola i bakgrunden.

– Det är mest här jag och mina kompisar brukar vara. Det är fint i Vega – det är här jag har min barndom. Och det är faktiskt på bussen på väg hem från skolan som mina låtar växer fram, säger han.

Förra året vann Arwin Ismail den rikstäckande talangtävlingen Stage academy artist som bland andra Hanna Ferm vunnit och Tusse varit med i.

I sommar blir det Sverigeturné med just Stage academy, och nyligen var han gästartist på Theoz spelningar.

– Han drar mycket publik så det var väldigt kul, säger han och fortsätter:

– Jag hoppas få uppträda i Rudan den här sommaren också. Då blir det glada låtar som funkar bra på scen, jag gillar mycket performance och att få med mig publiken och beröra dem, säger han och berättar att han inspireras av Benjamin Ingrosso, Justin Bieber och Harry Styles.

Arwin Ismail, 15 år, från Vega spelar en av huvudrollerna i SVT:s ungdomsserie Ryktet.

Arwin Ismail, 15 år, från Vega spelar en av huvudrollerna i SVT:s ungdomsserie Ryktet.

Maria Nykvist

Fick grunden på Ormteatern

Men under våren är det inte främst på musiken hans fokus har legat utan på skådespeleriet. Han spelar just nu en av de nya huvudrollerna i den andra säsongen av ungdomsserien Ryktet som visas på SVT.

– Det är en serie med många konflikter och rykten som i grunden handlar om källkritik inbyggt i en dramaserie, säger han.

Han landade rollen efter att ha skickat in en videohälsning till SVT barn där han spelade sur. Sedan gick allting väldigt snabbt. För en månad sen spelades serien in och redan nu visas den på tv.

– Det är svårt att få roller, så jag är väldigt glad. Och många verkar gilla serien, så förhoppningsvis blir det en fortsättning.

Det här är inte första gången som Arwin Ismail syns i rutan. Han har tidigare varit med i Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet på TV4 och i Robssons på samma kanal. Därtill har han haft roller i musikaler, bland annat som Tommy i "Pippi flyttar in" på Junibacken.

– Men det började faktiskt med Ormteatern redan när jag var 5-6 år, och det är där jag har lärt mig teater från grunden. Sedan uppträdde jag på varenda rast när jag gick på Måsöskolan och där fick man också vara med på Måsöstjärnorna.

Arwin Ismail, 15 år, från Vega spelar en av huvudrollerna i SVT:s ungdomsserie Ryktet.

Arwin Ismail, 15 år, från Vega spelar en av huvudrollerna i SVT:s ungdomsserie Ryktet.

Maria Nykvist

Hoppas på mellon

Nästa år hoppas han på det stora genomslaget för den breda publiken. Då fyller han 16 år vilket innebär att han har åldern inne för både Melodifestivalen och Idol.

– Jag har alltid gillat att underhålla, och när jag såg Eric Saade på Mellon första gången så visste jag att det var dit jag ville. Det är på scenen jag känner mig trygg och det är där jag vill vara. Om man jobbar hårt så kan man lyckas bra, säger Arwin Ismail.